Assalamualaikum..dan selamat datang

Thursday, January 20, 2011

turun keta naik bot,,turun bot naik van

macam tu lah perjalanan ku tiap hari sejak bertukar tempat kerja ni dalam bulan tujuh tahun sudah...kadang-kadang rasa macam penat sangat..tambahan musim panas terik macam sekarang ni...tapi kalau musim hujan..takut pula dengan laut beralun..tapi nak buat camanakan dah nama lagi cari rezeki..ada pahit manisnya..


Inilah bot yang aku naiki untuk ketempat kerja..lebih kurang 15minit juga...kenangan pahitnya,aku pernah keguguran baby kembar semasa musim laut beralun,hentamannya seperti kereta jatuh longkang tu huhu.


yang ni beratur untuk naik bot..sopan gitu..

Turun dari bot kami naik van ni..teringat masa sekolah dulu-dulukan..perjalanan dengan van dalam 8minit sahaja.

Dari jeti bot ke tempat van tadi..dalam 300m jugak tu..

Kadang tu rasa penat sangat berbanding berada kat tempat kerja lama di Penang..tapi bila memikirkan sekarang anak-anak ku seronok  dapat tinggal bersama babahnya..aku pun turut rasa gembira sama..

10 comments:

sarah-najwan said...

awak ni cikgu jugak yer?
xpe suri..seme ini demi tugas kita..

Norhafiza said...

salam kakSuri..wah, penuh pancaroba rupanya dalam mencari rezeki..betul la kata org, kita ingat kita dah susah rupanya ada lagi yg susah daripada kita..Ni kat mn nih kak?..

sal said...

wah mengalaman yg menakjubkn..
mahal kan pengalaman spt tuh....

suri solehah said...

sarah>>gitulah lebih kurangnya..ikut suami yang tak dapat2 tukar..kita transfer sini


No>>taklah teruk sgt,,tapi penat perjalanan je..

kak sal>>itulah kak sal..bila dipendalaman ni..cabaran cara pendalaman pulak..tapi itulah..

~ yus ~ said...

mencabar betul ni kak suri...

demi mencari rezeki untuk keluarga ye kak suri....ada ganjarannya nanti InsyaAllah...

Cik Ina minat Do do Cheng said...

Sabar ye Suri, kehidupan memang ada pahit dan manisnya. Semoga Suri tabah menghadapai dugaan yang mendatang.

cek chun said...

dasyat beb..
tabik spring nihh..

kak Erna said...

suri..nak mencari rezeki kan..walaupun apa pun ditempuh jua..
semoga selamat pergi dan balik..itu yang utama..

♥ manje ♥ said...

salam

berhati2 walau di mana sj kita berada ya... moga Allah pelihara kita selalu... ~

suri solehah said...

yus>>kdg yang rasa mcabar tu time laut beralun kuat n hujanla..tp cam yus ckplah..moga perjalanan akak dirahmati.


kak ina>>hehe.thanks kak ina..pahit manis tu lebih mematang/menguatkan kita kan..

chun>>hehe tak seteruk I kena ulang alik every week penang kedah dulu..huhu


kak erna>>betul kak,melangkah turun rumah hati mesti teringat anak2 yg masih kecil..doa semoga tiap hari kita selamat balik menatap wajah mereka..

manja>>betulkan sis..yg penting doa agar sentiasa dalam peliharaanNYa