Assalamualaikum..dan selamat datang

Thursday, January 13, 2011

rosak lagi

Patutlahkan...kalau orang ada duit lebih mesti guna keta impotkan..bukan apa..(bukan nak mengata)keta kita kejap ada masalah kat situ..kejap ada masalah kat sini..macam2 masalah..biarpun masalah kecik2 tapi bosanlah kalau nak selalu kena pegi bengkel..dah tu spare part asyik tak ada...nak kena order dulu..nak kena pergi lagi...gitulah yang terjadi pada ketaku

Bawa pergi sabtu lepas sbb side miror tak leh ejas..pastu pulak pintu tak leh tutup rapat..tak de spare part..semalam baru dapat..Ni yang rosaknya..dia kata kabel..apa-apa aje lah..


yang ni pulak brek..asyik berbunyi je..sampaikan tak tekan brek pun berbunyi..diaorang konon-konon baiki lah tu..tapi hari ni duk bawakpun msih bunyi lagi...tak tahulah...

Rezekilah kira tu..keta ni tak sampai setahun lagi beli..sebab keta lama eksiden..aku takut dah nak bawak..tapi macam kat ataslah jadinya..macam2 cerita rosaknya...

7 comments:

iwan_dextrous said...

nseb kte same.hihihi..tp law bnd nk rosak, rosak jgk..belilah mhl mane pun

ainnoraini said...

nk buat mcm manekan...kadang2 kete mahal pun buat perangai jugakkk...

mmg sakit hatikan bile kete buat hal mcm tu..

sarah-najwan said...

biasalah kete ni..jika guna yg impoten tu..kos baiki lak melambung..hehe..brg spare yg nk baiki pom kdg2 kene tggu..huhu

~ yus ~ said...

tak semestinya yg import tak rosak, tapi spare part mmg tinggi juga.

Yus punya kete pun baru je ganti bearing tayar, kena 700 hinggit tu. Livina..import tu, rosak juga...Tapi dah hampir 4 tahun usia kete tu...

wachak said...

Kalau beli yg import, yg mahal2 punya kalau rosak lagi sakit hati kan.

Dah x der rezeki. Kena keluar duit untuk repair. redha ajelah .. :)

Ati Masrif said...

sabar suri

sama je kot semua kereta ni
tapi wira buruk kami ni
alhamdulillah sampai habis bayar ok pula ^_^

suri solehah said...

Iwan>>betul jugak kan iwan..kalau benda nak jadi jadi jugak ye...


ain>>hehe,,yg masalahnya bengkel sini asyik takdak barang je..tu yg malas tu


sarah>>hehe..kdg tgk impt kat langkawi ni rega lbh krg keta kita je..tu yg geram tu..


yus>>mak aih bearing sampai 700 ye..emm takpalah pakai keta msia pun huhu


wacak>>hehe..gitulah reda je lah..

ati>>betul juga ye ati..mcm keta lama kami..alhamdulilah..last skali rosak sbb eksiden je..