Assalamualaikum..dan selamat datang

Sunday, January 2, 2011

Kek Coklat (tanpa telur)

Balik dari mesyuarat semalam..duk teringat kak nor(secubit garam)buat kek Alunan Kasih..cantik sungguh mencuit perasaan untuk buat juga..

Jadi..selepas solat asar,,,aku godek dapur kak nor cari resipi..cadang lepas magrib nak buatla..
So selepas magrib nak mula operasi,, pe nya telur tak dak..huhu..disebabkan semua bahan dah kluarkan..teringat yang kak nor buat eggless coklat cake..
Jadi..terpaksalah tukar menu...buat kek coklat..terima kasih daun keladi untuk kak nor..


tapikan dah nama pro..silap pilih acuan nak bakar..guna acuan besar..hasilnya nipis..sakit mata tengok..tapi takpa lah yang penting rasanya sedap..tambahan hubby memang suka kek coklat..seronoklah juga

yang ni pulak sotong masak apa tah..amik dari daging masak sos plum kak nor gak..tapi dah baru marin masak daging kita tukar kepada sotonglak..tak kata sos plumpun takleh sbb sos plum takde..payah nak jumpa lah...kita ganti ngan asam jawa adabi dgn harapan sos plum tu masam..huhu..tak penah rasa.tapi resipi lain2 ikut kak nor..daun keladi lg kak nor...

5 comments:

Ati Masrif said...

salam aida,

selamat tahun baru
apa azam baru ...tambah bilangan anak ke..

sedap nampak kek tu..kita ni bz sgt
tahun baru pun tgk bunga api dlm tv..then tido lg best..huhu

K.Nor said...

salam suri, kek ni mmg sikit jer adunannya. k.nor kalau buat mesti doublekan adunan. cuba letak dlm fridge, lagi moist rasanya tu

ainnoraini said...

salam...
selamat tahun baru...
selalu jugak buat kek coklat ni...anak2 suke

Cik Ina minat Do do Cheng said...

Suri, belum buat lagi, sibuk lagi. amboi sedapnya sotong tu. kalau kat rumah akak stand bye sos plum.kat pasaraya je ada.

suri solehah said...

Ati>>kami pun tengok bunga api dlm tv je..hehe azam yang bagus tu ati..

Kak Nor>>terima kasih..petua tu kak nor..hargai sangat..hari tu dah buat lupa guna acuan mana

ain>>selamat tahun baru ain..tu la..sedapkan..hubby yg gemarnya

kak Ina>>tu lah kak ina..langkawi ni nak cari apa pun payah..buat nanti kim suri skt erk