Assalamualaikum..dan selamat datang

Wednesday, January 5, 2011

Nak marah sungguh...

Hari ni hari kedua ke tempat kerja...macam biasa,,untuk amik bot..aku paking keta kat tepi jeti..nak citenya kalau sapa2 biasa ke Langkawi..paking pekan rabu tepi jeti tu cukup punya luas kawasannya..
Tapi tak tahulah sejak2 aku menggunakan kawasan paking tersebut dr bulan 8 tahun lepas..mesti ada satu keta wira  ni suka blok kt belakang keta aku...tiap kali nak keluar paking terpaksalah aku jadika keta ku mcm 4X4..sbb terpaksa panjat longkang...masuk selut bila nak kluar...
ingatkan tahun ni semua tu dah berakhir...rupanya..tuan empunya keta wira ni masih macam dulu...balik dari keja tadi..dah lah laut beralun kuat hari ni..satu tension,,,tengok keta kena block...berganda tensionnya..kebetulan ari ni paking depan paip yang besar n tinggi tu,,ada nak kluar macam mana???air mata usah cerita bengang dengan perangai makhluk sorang ni,,yang hairannya kenapa belakang keta aku yang menjadi pilihannya...nasib baik lah ada sorang hamba Allah tu yang sudi mencari tuan empunya keta wira tu,,,boleh dia datang n tanya dah lama ke tunggu dgn selambanya...aku punya bengang tatau nak ckp mcm mana....mcm ni punya org pun ada kat dunia ni..tanpa mengucapkan terima kasih,aku pun menekan pedal minyak sekuat2 hati,konon2nya nak melepaskan geram sebab nak tampar dia aku tak berani sebab dia lelaki...

Balik rumah pun masih teringat lagi kenapa aku pilihannya.Bukan sekali tapi dah berkali2 dia buat mcm tu....tensen!!!!

p/s:baru sekrang ada mood nak bukak lappy ni...

13 comments:

ana ayesha said...

salam suri

sabar sungguh suri kalau ana mesti dah bertekak2 dgn org tu

~ yus ~ said...

Adeh! Memang tensen. Yus pun tumpang merasanya. Orang macam tu pun ada kan...takde kesedaran sivik..huhu

ainnoraini said...

sabar je la...ape jenis punye org mcm tu ye...
kalau saye kasi amaran same dia next time jangan buat mcm ini...menyusahkan jer...

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Sabar jelah Suri.

Atau pun cuba parking tempat lain... tengok dia blocking jugak tak ?

Cik Ina minat Do do Cheng said...

Suri, tegurlah ngan cara berhemah, nanti kalau tak tegur , dia buat lagi. kasihan suri. org cam tu tak boleh kita herdek, nanti dia buat lagi.

kakcik said...

Peminat misteri, kot? :)

Ati Masrif said...

betui2...

peminat dalam diam ni ..

bahaya..tu!

Cik Pah said...

nasib baik mamat tuh dok area situ jer..senang nak dtg alik alih kete..lain kali awak hon kuat kuat..

Norhafiza said...

aloooo..kesiannya suri..kot2 dia minat suri kot hehe..mana tau kan?

suri solehah said...

Ana>>insya allahlah,,masih bleh sabar..(sebenarnya takut hehe)

yus>>yg tensen tu sbb dah berulang kali..hehe tapi ari ni dah ok.

ain>>hehe,,tak dak kekuatan ain..

reen>>tu lah reen..ari ni kita paking jauh skit..masalanya dia pun tak paking tempat dia pulun tu

suri solehah said...

kak ina>>betulkan kak ina..suami pun ada ckp gitu,,tapi kita ni pempuan penakut nk ckp apa2


kak cik>>haha tah ye kan kak cik..hihi

ati>>hehe..banyaklah ati ni..maklumlah kita ni mcm era pajira..hehe

cikpah>>tulah cik pah,,kata orang dia mandur kontrak cuci kawasan tu..

norhafiza>>hehe..munkin sbb keta saya plat luar kot..yg lain keta KV hehe dia sj buli org luar..

fara feroza said...

die berkenan kot..hehe
gurau je..sabar ajeee

~ yus ~ said...

Salam Suri,

Yus tag suri untuk join GA ni...

http://maz-naz.blogspot.com/2011/01/mama-cyda-1st-give-away.html