Assalamualaikum..dan selamat datang

Tuesday, January 18, 2011

bawa bekal cam org dulo-dulo

Tabiat hubby ku tahun baru ni nak bawa bekal pergi keja..
so hari-harilah nak kena masak buat bekal ..cam orang dulu-dulukan..huhu..
Hubby ku jenis tak kisah..bawak bekal dr umh tak pe..sesetengah orang lelaki tak mau berbekal bagai..bukan sapa..abang2 sendiri yang aku cakapkan tu..

Cuma satu je lah..hari2 nak kena pikir nak masak apa ...


Ni le bekal hari ni..nasi n sedikit kuih apam.apam ni bukan apa dah lama teringin nak buat apam gula melaka..so bancuh ikut resipi yang diambil dari myResipi..nampak sikit pulak tambah ngan apam eno tu,,,



Bagi jelas skit..nasi n telur dadar hampir hangus..tinggal iron baju..tengok2 mcm tu jadinya..

daging n sayur..tu pun letak dalam satu bekas..
Jimatlah sikit belanja tengah hari ni..ait macam kedekutnya kan.hehe..tapi takpe puas hati

18 comments:

~ yus ~ said...

wah! hubby pun bawa bekal...memang jimat ni kak.

Makan dari tangan isteri tu yang lagi erat kasih sayang tu kan...:)

~ yus ~ said...

eh kak suri...'dulo-dulo' ke 'dolu-dolu'....hihi..:)

cek chun said...

amboiii. suka cik abg hg yer. dah lama tak makn wife masak tu. nak ler manja2 :p

mu pun dah makin teror masak nih. keep it up :)

Cik Pah said...

mmg superwoman akak nih..sambil masak boleh lagi iron baju..

jimat belanja.. makan kat luar kan banyak guna pak aji..tak baik untuk kesihatan

ainnoraini said...

saye tak sempat nak masak...
cume sempat buat b/fast untuk anak2 jer...itu pun kadang2 terbabas jugakkk...

kak Erna said...

suri..alhamdulillah mau bawak bekal kan.cuma suri..kena bangun pagi dan kena fikir hari2 nak masak apa kan..
kalau ada microwave diopis tinggal panas aje..dapat la makan panas..

Norhafiza said...

sama la kita kak..abang suka air tangan isteri dia walopon sekadar nasi/mi/bhun goreng..tetap ditapaunya..tapi ko tak sempat abang tak kisah..dia jenis tak paksa..klo ada alhamdulillah..

klo akak nak senang kan wat list masakan tuk setiap hari..senang bila time je amik terus bahan2..

sarah-najwan said...

saya mmg tabik spring
pada isteri yg sanggup bgun pagi
masak utk anak atau hubby bw bekal..mmg cayalahhh!!!!!

saya ada hajat nk pupuk niat camtu..tapi itulah..
nyakit mim alif lam sin ni..byk sgttttt!!!!!..huhuhu

bravoooo utk suri solehah!!

Ati Masrif said...

suri solehah..sesuaikan nama tu..

selain jimat boleh elak
sakit perut..makan di luar tu
bukannya bersih sgt!

aidah said...

salam suri, takpe lah boleh berjimat sikit. anak2 akak pun hari2 bawak bekal ke sekolah especially yg perempuan tu, yg lelaki dia sarapan je. hari2 kena bangun awal, tapi takpe dah tanggung jawab kit. at least kita tau mutu makanan yang they all makan, betul tak

arifah said...

ehem... solehah sungguh suri abe nan sorang nih! cayalah... he he he... teruskan usaha murnimu itu!

Cik Ina minat Do do Cheng said...

terliur, akak tengok.baguslah tu bawa bekal, azam baru 2011.jimat sikit

K.Nor said...

alhamdulillah.. bagus la kalau boleh amalkan gitu, insyaallah hubungan tambah erat dgn kasih sayang dan dpt jimatkan belanja kan.. :)

suri solehah said...

yus>>amin muga lebih erat lagi..
p/s:yus hahaha dolu2..smlm nak cepat amik masa line elok..haha..tak perasan pun


chun>>hehe..ari2 tukar gambo nih hehe actually i tak tunjuk skill je sblm ni ahaks..


cikpah>>bkn suprwmn,tp malas nak stok baju iron..hehe..tp betullah cikpah..kedai mmg boleh skt kepala diaorg letak aji..

SHAFIDA said...

wah....kalau macam gini lauknya..sayapun nak bawa bekal hehehe
suami saya xsuka bawa bekal kt ofis..malu katanya..sume kawn2 ajak pi kedai...malu la kita buka bekal katanya...emmm.......

slm perkenalan yer suri..

suri solehah said...

ain>>b.fas pun dah ok ain..sy pun saje je..buat2 rajin..ada juga masa tak nak buat apa pun hehe.


kak erna>>tu lah ptg dah pk utk menu pg esok...kdg tu mmg masak lebih tuk anak2 balik sek tgh hari sama..


no>>bagus jugak cadangan no tu..buat list kan,,kena aply nih..thanks no..

sarah>>bukan pagi sgt pun sarah kul 6.je huhu
tang bravo tu yang tak tahan tu sarah,tq,tq,tq.hahaha

suri solehah said...

ati>>hehe..sbnrnya solehah tu nama nak dara kita..tp betulkan ati..kdg setengah tempat tu tak lah bersih sgt


k.aidah>>betul tu..sayapun bukan kata nak jimat sangat..kebetulan kantin kt tempat kerja tu agak mahal..so saya masak,buat2 rajin hehe

arifah>>cik wan ke ni??hehe tq.

kak ina>>tiru kak ina ni hehe

kak nor>>insya allah kak nor..semangat nak masak sbb selalu duk jengah dapur kak nor ni hehe..

Sunah Mohammad said...

wah! memang macam dulu2~ hehe
kadang2 kalo de makanan breakfast lebih, saya n housemate pun akan bawak ke lab..:D best!