Assalamualaikum..dan selamat datang

Sunday, January 2, 2011

ladang kerbau@M3 TV3

Malam tadi anak2 tido awal..jadi dapatlah peluang tengok tv...kebetulan kat TV3 tengah bersiaran majalah 3..
cerita pasal orang duk buat keju...

Eh ada gak rupanya orang buat keju kat malaysia ni..selalunya dok tengok keju import je..jakun nya kan..hehe
Rupanya mengikut Majalah 3 tu,,keju tu di buat di BuffaloPark..kat Langkawi ni je..OOO ingatkan buffalo park tu tempat orang duk bela kebau je..kamipun tak penahlah nak ke sana.....

So..tadi pagi..selepas sarapan..hubby mencadangkan kami ke sana..anak2lah paling seronok..sungguhpun orang kampung diaorang tak penah tengok kebau ni dari dekat......

roti ngan keju mozzarela.seploh rm.ait..jalan tak dak lagi makan dah..apa2hallah

yang ni best..steak kerbau..sedap lembut je..

Kerbau elbino pun ada kat sini..




Ni dia yang mulanya....Setelah jalan berliku..ada 1 km lagi

Mak aih..macam ni ke jalan nya..seb baik ada moto lalu..kalau dak sah kami patah balik..

Selamat datang ke Buffalo park....

Along n Adam pekena aiskrim dari susu kerbau..sedap juga..



Cara nak hasilkan keju..
Macam hasil dari kerbau






Adam n along siap nak naik keta kebau

7 comments:

najihatussolehah said...

owh..x tgok pn..sygnya..x tau pn kt langkawi da tmpt nh...msuk kena byr bape..

Cik Ina minat Do do Cheng said...

Tak sangka plak, ricotta cheese dari sana .banyak kat pasaraya ricotta ni.lagi satu tak sangka langkawi ada tempat buat cheese.

NisaUsoff said...

wahh kak senang la nak wat pizza pasni... da dekat dgn kilang mozarella tu kikiki...

suri solehah said...

najihatussolehah>>masuk dia caj 5RM..tapi kami pergi semalam tu dia bagi free je..pergi la..makan steak sedap..

kak ina>>tu lah kak ina..suripun tak sangka..kalau tak tgk M3 mlm tu tak tahu juga

Nisa>>sebut kata pizza nikan..nak tergelak..tiap kali buat pizza anak2 akak cakap,,pizza apa cam ni,,apalah mama ni hehe

ana ayesha said...

ana pun tgk majalah 3 pasal keju ni tapi tak sangkalah pulak mcm ada

menarik tpt ni patut dijadikan salah satu tpt utk lawatan di Langkawi

Norhafiza said...

best kan duk langkawi..kami berhajat gak nak p sana tapi tak berkesempatan lagi..duk langkawi nak p tanah besar ada jambatan tp LABUAN habuk pun tarrak!..naik ferri hangus rm200 1fmly!

Meer said...

salam
teringin nk tgk gmbar pasal kerbau nie...ad lg tak...