Assalamualaikum..dan selamat datang

Wednesday, January 26, 2011

Malam ni anak2 tidur awal pulak...jarang nak jumpa saat cam gini..
..anak2 jenis tidur lewat..sebelum ni tak hantar diaorang sekolah..jadi diaorang dah biasa tidur jam 12.malam.kadang kul 1 masih tak tidur terutamanya along...kadang tu pening jugak..ingatkan dah sekolah ni maulah diaorang tidur awal..rupanya tetap lewat jugak..
tu yang aku heran tu..nape malam ni tiga-tiga sekali pakat tidur awal..

Apa lagi..alang2 ada peluang, aku ajak hubby keluarlah..dah lama tak keluar berdua ni..makan2 kebetulan lepas magrib tadi malas nk masak..



 malas nak makan nasi..hubby pilih ni...nak ceritanya steak ni paling murah yang pernah ditemui..hanya RM 9 je..murahkan...biasanya koman2 rm 15.. :-)

Aku pilih spageti bolongnes ,,,boleh tahan lah..

Sebelum balik rumah tadi sempat singgah kat tepi pantai...tapi sekarang ni musim angin kuat..tak boleh berlama2 ...cukuplah berdua sekejap..rasa macam seperti baru-baru nikah dulu kan...

17 comments:

iwan_dextrous said...

wah.nakjugak..hihih

Cik Ina minat Do do Cheng said...

akak pun rasa itu steak yg paling murah , akak dengar.Kalau kat sini mahu RM15++. Kenapa semalam suri tak de mood nak masak ke?

RaNiA said...

kak kuar..anak2 sapa jaga??sorry nyibok lak..hehehe..

shafida said...

sedapnya..meleleh air liur saya tgk..ehhehehehehe

Nieza said...

sedapnya...memang menarik menu tu...:)

sal said...

sesekali jalan berdua mcm pengantin baru memang seronok, tnpa gangguan anak2..

~ yus ~ said...

wah, memang murah tu? mana nak dpt 9 hinggit jer.

Kak Suri, boleh tanya tak? Apa kaitan 76 pada address blog kak suri tu?....

Ati Masrif said...

amboi...suri

dinner@super ..tak ingat!

emm..terkenang time honeymoon disana..ahak!

Norhafiza said...

murah tu kaksuri..jelesnye akak dapat makan tuh huhu.

pipoq said...

ni kalo anak2 tau mak ayahnya keluar berdating + makan2, mau pehni diorang sentiasa berjaga jaga agar tak tidur awal lagi kot..hehehe..

sama la cam anak aku tu..kekadang jam dua pagi baru nak tidur..jenuh kita nak menunggu temankan dia..

sarah-najwan said...

wow..bestnya..saya pun teringin nk kuar gtu ngan somi..tapi anak4 ku itew...sapa nk tgk...terutama mek sarah yg cengeng manjo kededek tu..waaaaaaaaaaaaaaa

alih2 pi mana2..mcm keteapi jek dgn 4 anak...

Kakzakie said...

Ewah-ewah... skodeng berdua ye. Jeles kakak nie. Anak-anak sebenarnya nak bagi chance kat mak-ayah dia...

suri solehah said...

iwan>>mai sini iwan...nanti akak belanja..hehe


kak ina>>murahkan kak..kedai tu nama nya ee burger,,akak mai sini nanti saya bawakkan ke situ hehe..malaslah kak nak masak tak tahu nape..just goreng telur n sayur suun kat anak2..


rania>>pengasuh diaorang ada...takpe tak nyebok pun..terima kasih sudi singgah ye..:-)


shafida>>emm steak tu rasa mcm rasa standad steak hehe..sedap.

suri solehah said...

nieza>>menu kedai..tak kan sama ngan masak sendirikan nieza..tp sesekali je..


k.sal>>hehe..amik peluang kak..kalau tak ada je beg tangan..


yus>>tu lah yus..biasanya yus yg selalu dpt murah..ni rezeki akaklak hehe
76 tu kena bagi pengeras dulu yus hehe..akak lahir thn 76..muda lagi kan..:-)

ati>>hehe..mai lah lgi ati..leh jumpa kita lak..


no>>emm murahkan..hehe,,steak kat mana2 adakan..rasanya pun sama..no cari kat sana erk hehe

~ yus ~ said...

ha tulah tanya tu. Yus yang perasan adik atau suri yang perasan akak. Kita sebayalah suri, yus lahir 76 juga, next month birthday yus tau...hihi....

suri solehah said...

pipoq>>betul tu pipoq dapat tahu kat diaorg memang tak lena tidur..hehe
anak akak pun..yg sulung tu dulu sampai jam 2-3 duk tgk katun..tension..


sarah>>hehe sian mek sarah kena kata manjo kededek..doh anak dara hehe,,tu lah anak dara saya pun kalau saje2 nak tinggal dia malam tak mau dia..tp time kita p kerja dia ok je..siap bye2..mlm tadi tiga2 tido awal tu mak ayah galak tu hehe


kak zakie>>tertidor tu kak,,kalau saje2 takdenya..dulu sy n suami berjauhan..tu yg anak2 cam trauma..diaorg takut kena tingal lagi hehe

RaNiA said...

no prob..;-)