Assalamualaikum..dan selamat datang

Sunday, August 20, 2017

Assalamualaikum

Tengoh tarikh posting last..tahun 2014 kot..hihi..lama dah tak jenguk blog ni..ni bukan setakat bersawang ni..malah berhutan rimba dah ni..

..
..tiba2 rasa teringin berBW mcm dulu hihi..ok kita mula blk ye

Tuesday, September 9, 2014

UPSR dan Sekolah Baru

Alhamdulillah...UPSR sudah bermula hari ini ....
teringat pelajar yang ditinggalkan di Langkawi
lebih kurang tiga bulan lalu...

harap mereka dapat menjawab peperiksaan dengan baik...
....

Sekarang daku di sekolah baru
semua nya pun berubah,,,maklumlah di sekolah jenis kebangsaan...
ada banyak perbezaan terutama dari segi muridnya..

apa2 hal pun bersyukur kerana
sudah dapat bersama suami...dan yang paling gembira
anak2 yang dapat tinggal bersama babahnya...



Sunday, February 9, 2014

Tabiat Tidur Anak

Ambil sedikit masa..sementara menunggu waktu magrib
sambil2 mengugel cari cara nak didik anak dengan tabiat tidur yang baik
susah jugak..tak banyak dapat ku temui....

Sebenarnya,,saat ini daku sangat buntu dengan Aisyah n Fawwaz
bukan apa,,,,buntu dengan tabiat tidur anak2 ni..
Aisyah....waktu dekat magrib ni lah dia nak tidur..walaupun cuba ku elakkan,,
fawwaz pulak...dari balik dari rumah pengasuh..memang dia susah tidur...
ceritanya..Aisyah akan bangun kejap lagi...
dan akan mula aktif balik bersama Fawwaz...kebiasaannya...
sampai pukul 2@3 pagi......
itulah rutin tidur si kecil dua orang ini...
kesannya...
maknya ini akan pening lalat..



dak ecah..

macam mana ya,,cara nak didik bagi rutin tidur si kecil ni
tidak buat daku pening untuk ke tempat kerja........

Friday, January 10, 2014

cerita cuti sekolah...

Assalamualaikum.
Seperti biasa,lamanya tidak update blog
baru lepas bercuti panjangkan tahun lepas..
makanya tahun baru ni sibuk memanjang
,,,menjadikan blog ku ini sentiasa bersawang...
Ahaks,,kemas alasan tu,,,,

Cerita mengenai cuti,alhamdulillah,,cuti akhir tahun hari tu
Dapat melunaskan janji untuk bawa anak2 berjalan
Bukan apa, selalunya cuti akhir tahun daku
Dalam pantang,bersalin...

Cuti hari tu kami ke Neg Sembilan,
ziarah saudara belah suami..
Apa yang seronoknya,,orang2 neg 9
Sangat ramah tamah...



Selain ziarah mak saudara,
Syukur kami diberi kesempatan membuat 
Kunjung balas ke rumah kak erna 
Terima kasih kak atas layanan yg diberikan...

untuk permulaan tahun 2014 ni..rasaya cukuplah bercerita ringkas dahulu
insya allah jika diberi kelapangan..kita berblog lagi tahun ini...

****macam azam je???

Saturday, November 2, 2013

Cara nak cari link blog di google friend connect?????

allahuakbar...
lama benarnya tak menyapu sawang,,,
sejak si kecik berdua(fawwaz n aisyah) dah semakin aktif
tak menang tangan melayan diaorang..tambahan lagi
kita dah takda pembantu ni sob sob..semua nak kena selesaikan sendiri
alhamdulillah suami banyak membantu.. :-)

sesekali jenguk blog...ada kawan baru..
klik nak follow..sekali pergi kat google friend connect
aik..alamak..lamanya tak buka,,,nape jadi camtu ye
dah tu pulak tak tahu nk klik kat mana nak pergi kat blog
kawan ...
ish..ish..punyalah jakunnya saya ni
...maca mana ye nk cari link kat google friend connect tu
ada dak sahabat kt luar sana yg sudi bantu saya ;-)

Sunday, September 15, 2013

Beban

Alhamdulillah
Hari ni berkesempatan menulis di blog yang hidup segan ni
Setelah beban yang berada di fikiran sudah berakhir

Sebenarnya bukan beban apa pun
Beban perasaan,,,sebelum ni duk risaukan anak2
Yang bakal menduduki upsr

Selepas 12 september hari tu
Selesailah mereka menduduki kertas terakhir upsr...
Baru rasa selesa untuk menyapu sawang di sini

Harapan,
lepas ni bolehlah kembali terokai dunia yang luas ini
Takdelah duduk je terperuk kat umah ni
tanpa tahu apa2 cerita sahabat2 diluar sana

Apa khabar ye kawan2 di luar sana
Semoga semuanya dalam keadaan bahagia sentiasa
........

Gambar sisipan...aisyah yang semakin aktif

'Aisyah Saidah yang makin aktif

Monday, July 15, 2013

Biskut coklat tok aba boboboi

Semalam duk belek2 gambar kt album..
Sekali ternampak satu gambar biskut....
Teringat masa buat biskut tu
Sbb nk layan permintaan along
Yang jumpa resipi dalam komik boboboy..

Kesian dengan dia yg duk merenget nak buat
Makanya maknya pun layan je lah...

Resipi biskut ni ringkas je sebenarnya,,
Tu yg daku tak keberatan layan permintaan dia tu,,,
Bukan main seronok lg along dpt buat biskut tok aba tu

Biskut tok aba photo image-12.jpg
biskut coklat tok aba


Resipinya dah lupa,,kena zoom dulu kt gambar majalah bawah ni
nilah resipi biskut coklat tu...

Mcm tu lah,,kat rumah melayan karenah si lecil berempat tu
Macam2 permintaan dia orang,,tambahan kalau masa cuti
,,,,,,,
Dah habis enam hari berpuasa,,,,ada tak kawan2 kt luar sana
Yang dah listkan menu selama sebulan,,,bulih nak ngintai sama,,,
Bukan sbb asyik ingat makan ,,tp nk mudah kan,,,