Assalamualaikum..dan selamat datang

Tuesday, February 15, 2011

anak sapalah..

Ni lah kerja anak teruna saya tiap kali saya belajar masak
Along mesti nak menyibuk tolong
sebenarnya tolong lambatkan mak dia buat kerja


Suka main n makan lebihan2 tu..geram je mak dia..


Tu dia,,yang lagi sorang,Adam dah habis comot baju tu..

Mak dia nak buat apapun tak senang dengan diaorang ni..


buat kek ni lah..bukan apa..tak tahan diaorang suka duk angkut kek ni rm1.50 kat kedai belakang rumah..kalau kita buat sendiri..tak cantik sangatpun takpe..janji jimat belanja huhu..bajet sungguh mak diaorang ni..
Sebenarnya tu cerita dekat magrib semalam.
untuk petang ni masih belum ada idea nak masak apa..jam dah dekat 4.30...
kawan2 masak apa untuk minum petang ni ye..???

25 comments:

kak Erna said...

assalam suri..comel tu..bukan comot.
tak pe..mula2 kacau mak buat kerja..lama2 nanti nak belajar..

zul permatang badak said...

...budak2 biasala...apa yang orang dewasa buat dia nak ikut.........

kakcik said...

Puas hati bila tengok anak2 berselera makan masakan kita, kan? :)

Kak Rosaliza said...

Assalam suri...mcm gak anak2 akk ni, kalo buat kek,bekas adunan kek tu licin diorg mkn. Sedap katanya, akk selalu gak ckp nnt sakit perut,...tapi ok e hehheh

Sunah Mohammad said...

salam kak~ haha~ comotnye diorang~
tapi cupcake tu nampak sangat sedap~

Kak Sam said...

Assalamualaikum..
Ok le tu kak ada assistant. FOC plak tu. Hehehe sabo bebaynyak ye.

dyea irdina said...

samaq la ngan hero2 saya tu pantang sy masuk dapur bertenggek la dorang atas kabinet...tp tak pe biar dorng rajin kedapur skit..besar leh tulun kita...

EZATUL HANI said...

amboi...bersemangat nak menolong..untungnya si ibu..

Cik Ina minat Do do Cheng said...

Sabar je suri ni, kalau akak ni tangan cepat naik dah babab budak.Nak cuba belajar ngan suri jadi penyabar.tengah usap dada, bagi sabar.

~ yus ~ said...

hehe, dia nak tolonglah tu suri..

p/s: suri, kenapa gambar besar sgt tu!..

miloais said...

ok gak tu - depa makan - jangan dah penat2 buat - tak de yg nak makan
haihhhhhh!~

qemaishak said...

Hehe comot tapi comel je tgk..

pipoq said...

salam kak suri..

rajinnya ringan tangan kat dapur tu..

rasanya akak kene edit sikit gambar entri ni sebab besar sangat sampai tak muat skrin..

Norhafiza said...

betul tu kak Suri, baik kita buat sendiri..lagi jimat kan..bagus anak2 akak tolong kat dapur..kecik2 dan rajin ..semoga menjadi anak2 yang soleh nnt je..amin..

Kakzakie said...

Ya Allah.... sabarlah ibu ooiii!!kami nak test je sedap ke tak. Jangan marah la...

Anak lelaki ada sikit lebih kan. Hehehe....

cemomoi said...

hee tahniah la dah ada assistant

lelaki kalu jadik tukang masak slalunya kreatif

Ada Dalina said...

heheh...comot...syoknya wat kek...

suri solehah said...

kak erna>>memang diaorg ni cukup suka hehe..harap2 biarlah ke besar ye kak..hehe


zul>>betul tu,,tapi yg tak tahan..berkecah rumah di buatnya,,


kak cik>>betulkan kak cik..setiap hari pengalaman baru..sementara tgk diaorg membesar..


kak rosa>>hehe,,budak2 mcm gitu kot ye..jap lagi nak basuh baju dah tak tanggal..


sunah>>tahlah sunah..geram mak dia..hehe..sedap lah jugak..dari diaorg duk beli tu..

suri solehah said...

kak sam>>asistan menyusahkan hehe..


dyea>>harap2 camtulah ye dyea..takutnya besar malas pullak hehe


ezatul>>hehe..memang semangat..


kak ina>>hehe..belajar ngan suri yang tak sabar ni hehe..


yus>>hehe..tolong yus..tolong susahkan mak dia..
p/s:tak perasan pulak yus..lappy ni pening kot..kadang tak leh nak tengok gambar..hehe

suri solehah said...

milo>>diaorag memang suka bab makanan yg manis2 ni..hehe


qema>>comel..tapi baju tu susah nak tanggal dah..


pipoq>>ye ke pipoq..patutlah tadi yus pun kata besar..hehe..lappy dah pening..terima kasih..sudi maklum..sbb bila akak tengok biasa je..pening

suri solehah said...

No>>amin no..harap gitulah..moga jadi anak soleh..


kak zakie>>hehe,,selalu nak tolong gitu kak..sampai mak dia dah tak larat nak larang lagi..


cemomoi>>yelah tu hehe..jadi chef pun ok jugak kan,,


ada>>memang..baru lepas mandi tu..geram mak dia..

Ati Masrif said...

suri..

agaknya dari blog kita je nampak
pic2 tu semua ..besaq gedabak le..
awat yek..

anak2 kita pun dok wat lagutu gak
tak pe2..maknanya sedap lah tu :)

Cikgu Nurin said...

Comot takper...memula..lama lama nanti senang awak Suri...dia orang jadi rajin membantu...ini pengalaman akak laaa..kecik kecik suka kacau mak masak...sekarang ni pandai masak...kah kah kah....masuk lif,tekan sendiri...
*dah memang kena masak pun..kalau tak anak n suami nak makan apa..ye dok?

rATu kEBaYA said...

comot takper.. yg penting dia mau membantu.. tapi kekadang sakit jiwa jugakkan.. hehehe

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

bagus anak2 lelaki sekarang kan ?
semua rajin2 tolong ibunya di dapur.


comot-comot sikit pun takpe; yang penting dia rajin.