Assalamualaikum..dan selamat datang

Sunday, February 6, 2011

takde tajuk

Setelah seminggu bercuti..
makanya esok akan bermulalah
rutin kerja seperti biasa
Tapi cuti ni kurang makna sikit
sebab tak dapat menjengah bonda di kampung
terasa rindu sangat nak balik
tapi seperti yang dah cerita sebelum ni
hubby cuma cuti 4 ari je
takut penat dalam perjalanan

Kek untuk di jual hehe

Jadi seperti biasa masa lapang perlu diisi..
hari ni try masak macam2
dari kek pisang marble,spageti bolognes n apam balik
yang bestnya..kek pisang masak pagi tadi
bila siap,,,jadi terlebih gelap hangitlah tu..
pastu pulak  buat spageti bolognes..cam pelik je rasa,,
kurang apa tah...kalau abang ku dia mesti jawab kurang sedap
selepas lunch tadi try apam balik
pun jadi tidak sepertinya..
seb baik cuba sikit je..

sekali pikir rasa malas je
nak mencuba kalau dah tak jadi

Tapi kalau tak buat benda tu semua
nak buat apa ye????
huhu jadi untuk mengisi kelapangan masa ni
nak kena pergi dapurlah pulak ni
cadang nak try buat puteri ayu warna warni
hehe..sahabat doakan agar jadi ye
biarlah puteri ayu kali ni betul2 ayu
bolehlah buat tuk minum petang ni
amin...

19 comments:

kak Erna said...

suri..kita tak boleh berputus asa..
tak semestinya sekali cuba terus jadi..cuba dan cuba lagi..sampai berjaya..

Nieza said...

assalam kak suri, rajinnya kak...ya la tak rugi mencubakan kita bukannya seorang yg pakar memasak...semua org yg tak pandai akan jadi pandai jika rajin nk mencuba saya pun sejak dok merantau ni la pandai sikit kalau tak, tak pandai juga...hehe

suri solehah said...

kak erna>>betul jugakkan hehe..kuciwa tu tetap ada lah kak..tapi mmg buat lagi..n tak jadi lagi..mcm seri ayu ptg tadi rosak tang kelapa pulak..


nieza>>tu lah kan masa muda2 tak mahu jenguk ke dapur langsung..sekarang ni nak masak apa terkial2..kdg sibuk bertanya mak..hehe

E.d.Y said...

rajinnya masak..huhu

sal said...

waduh...banyaknya menu..
harap2 puteri ayu yg dibuat berseri..
kalau ayu..
tentu memberi perangsang pd sahabat2 yg ingin try..
selmat bermasak2 di hari minggu
enjoy cooking..

Umie said...

salam akak,

mmg betul kalau masak2 tetiba hasilnye kurang menjadi rasa mcm demotivated sikit.. pastu mula la ckp dlm hati xmo buat dah.. tp nnt tak lama lepas tu buat lagi nak bg betul2 jadi..baru puas hati..haha

Sunah Mohammad said...

akak..penat sangat ni...huhu~ baru balik kenduri~

zih@n said...

saya pn jadi malas nk buat lagi kalau dh xmjadi..hubby buat sedap je tp bila sy plak yg try buat asyik KO je..trus demotivated bak kata umie..hehe.
ckp kat hubby xnak buat lagi tapi nti buat juga..biasanya yang 2nd tu ok skit la... =)

Norhafiza said...

looooo..sabar ye kak..yg penting jangan putus asa..No pun tak pandai masak gak tp klo kita cuba insyALLAH kak..dlu masa kawen ngan Abang yg No tau masak singgang, sayo air, goreng kangkung huhuhu..sib baik Abang jenis tak cerewet..

pipoq said...

memasak ni memang seronok kalo fail..sebab bila fail je mesti nak edit lagi sampai jadik..lama lama boleh buat resipi sendiri je..

Ati Masrif said...

kita ni pun cuti2 ni
asyik memasak saje di dapur
almaklum semua ada di rumah ..
memanjang lapor..hihi

sarah-najwan said...

xpe..yg penting rajin buat..
yg saya ni..usahkan rajin..nyakit malas yg byk..huhu..

cek chun said...

rajin sokmo da nih.
awat la tak rajin masa dok dekat aku dulu nih :p
mesti aku makin gumuk..kakakakah

Kakzakie said...

Salam suri,

Rajinnya suri. Mencuba berbagai jenis, tak kisah janji tak mentah.

~ yus ~ said...

jangan putus asa suri.

nasihat untuk diri sendiri juga ni, saya pun selalu mcm tu, sekali cuba tak jadi, malas nak cuba lagi..huhu

suri solehah said...

edy>>tak dak kerja apa apa nak buat hehe..


sal>>terima aksih..tapi puteri ayu pun jd tak berapa ayu jugak walaupun 2nd cuba..caler kelapa jadi lain.

umie>>betul tu umie..haha..akakpun 2nd cubapun belum tentu elok lagi..


sunah>>penat tak pa..janji perut dah penuh hehe

suri solehah said...

zihan>>hehe,,part KO tu yang tak tahan tu hehe..tp kalau org lelaki sbrnya mmg pandai masak..kalau akak kadang 2nd try ada lebih teruk..ada yang ok hehe


no>>hehe..ok je..sama lah kita no.. hubby akak lebih pandai lg masak masa mula kawen dulu hehe..siap tau buat kek lagi..setakat gulai A le..hehe,,


pipoq>>tak mau lah pipoq time gagal tu hehe,,pipoq tak pelah penah buat katering..


ati>>hehe..ramai makan sebenarnya jd lagi seronok nak masakkan..skrg ni dah mula sibuklah ati..


sarah>>hehe,,rajin yang sering gagal baik tak payah sarah..huhu..takdelah munkin cite2 nak jadi chef kot dulu..haha

suri solehah said...

cek chun>>hehe.chun dah diva masak..mana leh lawan tokey.dulukan preggy..nak makan pun tak lalu huhu..apa lagi nak masak..alih2 jamu anak kat pak da tepi laut..rindunya..


kak zakie>>motivasi ni..janji tak mentahkan hehe,,


yus>>hehe..yus sama2lah kita memotivasikan diri kita yang pro ini hehe

Cik Ina minat Do do Cheng said...

Rajinnya suri masak.lepas buat kek,spagethi bolognes pulak.akak dah lama tak masak spagethi.