Assalamualaikum..dan selamat datang

Tuesday, January 31, 2012

JJCM-Langkawi part 2

nak sambung cerita semalam
tunjukkan tempat makan kat Langkawi
''''''''''''''''''''
sebenarnya banyak tempat makan kat sini
apa yang nak saya cerita ialah tempat makan
dengan harga yang murah..seronok promosi kedai org huhu.
kan lebih baik dapat harga murah....berjimat
''''''''''''''''''''''''''''''''''''
''''''''''''''''''''''''
kat bawah ni ialah restoran dayang hotel grand continential
terletak di jalan  Klebang,
menu kat sini juga harganya agak murah
cuma rm 50 sahaja untuk makan-makan kat bawah tu


ada udang,ayam,sotong,sayur campur,dan juga gulai tenggiri.dalam set ni jugak ada buahan pencuci mulut dan agar-agar..berbaloikan..

yang ni tukang habiskan....semua tu.

kat bawah ni pulak bagi pengemar masakan barat
kedai makan ni terletak di Trimula,dekat  Kuah lg
di kenai dengan EE Burger,
kat sini juga harganya berbaloi untuk di makan
lamb chop dan chicken chop hanya RM9 shaja
burger dengan menu sampingan pun rm 3 sahaja
murahkan....



antara menu di EE Burger, jadi pada sahabat yang bakal ke sini boleh cuba..jimat belanja hehe..nanti saya cerita tempat2 lain pulak

22 comments:

ainnoraini said...

Wahhh...mcm2 ada tuu..
Nnt nk gi kat tpt semua tuu...chewahhh mcm la pergi sebulan nk makan kat semua tempat...

Terima kasih suri... ada lagi tak 'jalan2 carik makan'... ni..

jemarisuri said...

js ada geng la..hehe

suri blh la msk korum geng makan cam js.hehe

sal said...

sedap-sedapnya makanan

cheqna said...

bebudak opis plan nak g jenjalan langkawi bulan 3 ni...sedapnya makanan semua tu...dah memang kaki makan hehehe

MulutPayau said...

kalau pergi lngkawi, boleh jugak JJCM ke tempat tersebut....

ummiaisyah said...

alamak bestnya kalo mkan rege camtu....nmpk best2 semuanya

Acik Erna said...

Assalam suri..terima kasih..dulu2 masa pi langkawi..yang paling susah iyalah nak makan..tak tau nak makan dimana..

mama ju, said...

Salam

Tkasih suri. Blog ni menariklah.

Mariambebakar said...

Wah, meriahnya 'alam'..Hehehe, Teringin ke langkawi untuk shopping pinggan mangkuk.. Ada special post untuk itu tak? :)

.:nhalilah:. said...

best la kak.. review la lagi tpt2 makan kat langkawi.. nanti kalo nak ke sana senang nak plan nak makan kat mana...

azieazah said...

I pun pernah makan kat Trimula tu. Medan selera di sepanjang jalan. Memang banyak pilihan dan sedap. Harfa tak tau, sebab masa tu kawan blogger belanja.

rindu nak ke Langkawi lagi.

qemaishak said...

berkenan dengan menu yang first tu...sedapnya..

Kakzakie said...

Tak apa kakak tengok dulu. Entah bilalah nak sampai Langkawi tu Suri...

EmbunRosaliza said...

emmmm bestnya suri tempat mkn tu, mmg murah la, bila nak ke langkawi ni, kalo akk g dpt mkn free heheh, ada umah adik kat situ heheh

Ros said...

Salam Suri Solehah,

Memang murah la Suri....kalau macam tu punya banyak menu dia,Cuma RM 50.00 ja....

~~zAnAfAhMi~~ said...

Salam kenal juga dari akak, sebut Langkawi teringat kt hubby, dia belum pernah sampai. Kesian dia, kan....dah kt Sabah ni, lagi la susah nk JJCM.

Papa Mifz said...

langkawi kalo murah, murah sgt...kalo yg mahal, mahal sgt...

suri solehah said...

ain>>hehe..bolehlah nanti ain cuba mana yang berkenan


JS>>hehe,memang kita kuat makan..kalau boleh tengok badan ye tak hehe


k.sal>>hehe..boleh tahanlah kak

suri solehah said...

cheqna>>ya ka..cheqna mai sekali dak?..kalau dtg mai umah hehe



MP>>hehe..tu lah senang nak buat pilihan dengan harga tu kan



ummiaisyah>>sedap n murahkan


kak erna>>suri harap yang ni dapatlah dimanafaatkan kalau takdak pilihan lg kan hehe

suri solehah said...

mama ju>>terima kasih kembali :-)



mummy>>hehe..mummy nk tengok ke..insyaallah


nhalillah>>hehe..nanti jemu pulk,,asyikmkn2 je



aziezah>>ha ah,,mmg bykkan...bestnya,ada org belanja lg



qema>>ma,,sianlah pulk...jgn teringin sgt dah,,sian kt baby


k.zakie>>insya allah..kakakkan nak datang jumpa suri hehe

suri solehah said...

k.rosa>>mailah kak...cuti2 msia,,adik akak tu duk katne



ros>>boleh tahankan..rasanya dia kira pax/2org



zanafahmi>>duk sabah?susah ye..tp seronokkan sayur2 murahkan?


papa mifz>>setuju sgt...tapi banyaknya mahallah,,diaorg guna alasan,,,logistik huhu

Ati Masrif said...

kalau dimurahkan rezeki dan
panjang umur na sgt pi langkawi
hujung tahun nanti ..boleh mai
makan situ :)