Assalamualaikum..dan selamat datang

Thursday, January 5, 2012

semangat yang hilang...

teringat masa kat kampung hari tu
duk fikir bila balik dari bercuti
rasa nak rajin-rajinkan diri buat entri blog ni
tapikan...
tiba-tiba semangat berkobar-kobar tu jadi hilang
***************
*******
***
bukan apa...kita ni jenis yang tak reti bercerita
banyaknya letak gambar je..
tapi dari semalam...
tiap kali nak upload gambar
tak dapat..lastnya keluar ayat ni..
"We're sorry, but you have exceeded your photo upload quota"....

sedih....jadi lagi cam dulu..
katanya saya dah guna 99% dah stor gamba dlm akaun ni
nak buat camana ye..sedangkan gambar-gambar
saya dah resizekan..kecuali gambar awal2 dulu..
.....
ada tak sahabat yang tahu cara nak atasinya?
pening jugak duk pikirkannya.

30 comments:

kasihibu said...

sya tak tahu nak buat macaman kalau gitu

tun_telani said...

semoga dpt cari penyelesain.. ce hntr emaik ke kak nor atau kak ummi HSH. rasa2nya mcm dieorg pernah jd gini. tun x tau la nk wt camner.

Aidah said...

Maaflah, akak tak tahu pulak camne nak buat cuma singgah nak ucap tahniah dapat hero baru. Semoga menjadi anak yang soleh, kelak. Amin.

p/s time kasih singgah ya.

kakcik said...

Alamak! kalau bab itu kakcik memang tak tahu dan tak boleh nak tolong. Kalau kena kat kakcik, mungkin kakcik kena buka blog baru sebab kakcik lebih suka letak gambar dari mencoretkan kata2...

Imaan09 said...

salam ziarah.. i foloo ye sis..
bab gambar tu..xtau pulak ada limit..

Cikpuan rara said...

ada jugak bloggers friend yg lain ckp pasal problem tu.hmmm xtau lg apa solution dye.mybe kena delete dulu entry lama kot.

EmbunRosaliza said...

assalam suri, td akk ingat nk tiup angin rajin yg tak berapa nk rajin hehe, tp masalah nk upload gambar ni akk xreti la, semoga cepat selesai masalah ni, boringkan bila ada prob mcm ni huhu

▪imie fatima▪ said...

salam.follow sini.biasanya kalau saya nak upload gambar,saya bagi resize dulu pixel gambar bg small pixel guna photoscape.upload pun cepat.cubalah..

Ati Masrif said...

mesti ada prob kot blogspot
sbb kita pun selalu load pic
takde pula probnya suri..

janganlah sedih..
tulis2 je ok :)

Adry@Daun said...

As salam,
Blog ni hmpir penuh utk storan foto. Blogger.com hadkan jumlah pixel foto krn blogspot adalah percuma. Apa yg blh selesaikan maslah ni, resize semula foto2 dlm entri lama. Mungkin saiznya terlalu besar(mengikut pixel kamera). Resize kpd 500-800 pixel. Cara kedua, kena tukar blogspot kpd wordpress atau guna domain sendiri. Yg dua ni kena bayar. Cara ketiga, buka blog baru sbg kesinambungan kpd blog ni.

MaryaYusof said...

Sedihnya... kalau sy pun risau gak jd mcm ni... sb suke letak gambo... ade jugak dgr blogger ln mengomel psl ni... rsnye cadangan dr adry@daun tu perlu dicuba... kena resize photo lama dulu...erm...

Munnafendy said...

ehh? xpernah pulak jadi mcm tu? hurmmm

Nieza said...

betul la kak kalau n3 tanpa gambar mcm tak best jer kan.saya pun risau juga sebab selalu bubuh byk gambar.

kakchik@ella said...

saya tau sbb saya penah kena. satu cara je tau .. awak kena beli 'Storage space' tu. Pegi kat blogger.com pastu ikut cara-cara yg ada kat situ. saya dah penah buat dah.

Papa Mifz said...

sori tak dapek den nak tolong...huhu

miloais milo said...

bab2 camni iols memang fail lah suri...
tapi iols baca komen2 terdahulu - ada yg dah bagi solution tu...

boleh cuba tu...

Zaitun said...

Kak Zai ini kalau bab2 membaik pulih memang tak reti,maaf ya.

Tulis aje apa yang tergerak dihati,nanti pasti ada yang suka.

Amie said...

laaaa... siannya. Amie pun tak tau nak tolong takut jadi tikus baiki labu pulak... jangan sedih2 ye, cuba usaha dulu.

MulutPayau said...

akak pun tak tahu bab macam ni....betulkan, kalau tak de gambar macam tak best pulak...

suri solehah said...

kasihibu>>tu lah kan..anyway tq sudi singgah

tun>>dah tak tahu nak buat camne..sgan pulak nak tanya kak nor tu tun hehe..tq tun

k.aidah>>aminn.terima kasih kak..



k.cik>>tu lah kak cik..rasanya kena aktifkan balik blog lama suri yang terbengkalai..huhu

suri solehah said...

iman>>tq iman :-)


Cikpuan>>akak pun terpikir jugak nak buat camtu..tq ye


k.rosa>>hehe..konon2 lah rajin tu kak..mana nak dan degan anak kecik nu huhu


imie>>tu lah kan..akakpun mmg dah resize gambar tu..tak tahulah..tq sudi datang sini :-)

suri solehah said...

ati>>huhu..sedih ati..banyak gambar nak tunjuk kat ati ni :-)



daun>>tq cadangan yang diberikan tu..akak rasa kena bukak blog baru jugaklah..sbb rasanya sikit je gambar yg akak tak resizekan huhu


marya>>huhu mmg risau gak..kena cubakan

suri solehah said...

munna>>huhu..tq sudi singgah


nieza>>betulkan nieza..rugi klau tak dapat tengok gambar nieza yang cantik2 tu



KC>>tu lah,,mmg ada dia ofer suh beli storage tu..tapi suri takut nk cuba


papa mifz>>huhu..takpalah


iols>>lama tak nampak iols :-)..tu lah tq pada yg sudi beri pandangan..suri kena cuba mana2 satu tu


k.zai>>huhu..betulkan kak zai..kita bukan org it..

suri solehah said...

amie>>hehe...tikus baiki labu,surilah tu..tq amie


MP>>betul tu..suri jnis suka nak menempek gambo walau gamba tu tak cantik huhu

Ros said...

Salam ziarah,

La...awat jadi lagu tu...Kak Ros pun tak tau jugak la nak tolong macam mana ni.....

baru dapat baby baru ka...?tahniah la ya....

Kakzakie said...

Kalau dah keluar perkataan itu confirm memang dah tak boleh suri. Suri kena resize balik N3 lama yg gambar-gambar suri tak resize. Kalau dah resize mesti boleh. Cubalah...

Kakak nak tengok hero baru suri tak ada peluang kalau macam ini...

~ yus ~ said...

kena create member baru suri, suri kena buat email lain dan invite as member. Tp kira suri jugalah, cuma perlu ada dua email.

Yus tak ingat sepenuhnya tp kalau suri google rasanya ada.

Yus dah lama berblog dari tahun 2006, tak pernah pulak ada masalah gambar dah terlebih quota ni...huhu.

Dan yus pun suka gak upload gambar...takut juga bila jadi nanti...

MamaEma said...

cuba google...mesti akan dapat penyelesaiannya...

Maya Mayana said...

buat akaun emel utk sign in satu lg rasanye...

akak sihat? anak sihat? sorry yea baru sempat dtg nih..sibuk dgn anak minggu first masuk sekolah :)

Irfa said...

xde pengalaman la..lagipun baru2 ni je sy letak gambar dalam blog