Assalamualaikum..dan selamat datang

Sunday, January 29, 2012

JJCM- Cafe Puncak mutiara.

petang-petang ni sambil duk tengok2 menu nak minum petang
tiba-tiba teringat aktiviti JJCM saya masa cuti CNY hari tu
kebetulan  masa CNY hari tu..adik beradik hubby semua berkumpul kat umah MIL
apa lagi,kami berpakat untuk makan-makan kat Cafe Puncak Mutiara ni
''''''''''
apa yang menarik di restoran ni,terdapat pelbagai jenis menu
daripada ayam,kambing,rusa hingga ostrich pun ada..
biasa menu paling popular ialah nasi briyani peha kambing
memang berbaloi order....



ni dia,nasi briyani paha kambing+dalca+air asam.....sebelah paha dalam pinggan tu..makan sampai tak habis lauknya..pilihan saya
along pilih,chicken chop...besar gedabak hehe


ni kat kawasan cafe tersebut..pemiliknya buat konsep cafe dalam taman..sila rotatekan kepala huhu
MIL..pilih steak rusa,,


up close n personal....huhu


pada sahabat yang nak merasa kesedapan briyani kambing bolehlah kesini,,,
lokasinya..di kg.pelek ,penanti,penang.

12 comments:

Papa Mifz said...

alamak nasi beriani...lamo x mkn dah...kene lak dgn kambing...wah meletup...

~najwa~ said...

salam kenal kak,
hari tu kami nak pi sana....tapi tak jadi, tukar plan, terus makan kat kedai ikan bkr kepala bts ;)

suri solehah said...

papa mifz>>memang sedap..kalau ke utara nanti cari ye..


najwa>>najwa duk area sana ye..akak pun baru dua kali je pergi..tq datang sini ye

ainnoraini said...

Sedap nnpk nasik briyani tu suri....

sama la kalau anak ain pun dia makan chicken chop x mau dia mkn nasik....

Citarasa Rinduan said...

kak suri..
ayu sangat terliur..
nak book lah tempat ini kalau kesana

mama aini said...

assalam suri..kalau mama dtg penang..mama try makan kat sini.. :)

MulutPayau said...

sedapnya nasi beriani tu...tapi jauhnya nak pegi....

Lady Milo said...

wow, ada steak rusa..mesti mahal kan..

azieazah said...

Sampai hati soh rotate kepala. Tak pasal pasal dah tak bleh tegak ni.. Tolong! Agaknya, kena berubat makan Beriyani Kambing nihhh... :)

Acik Erna said...

assalam suri..acik memang tak makan daging kambing..tak mau masuk lansung..tapi ostrich acik pernah masak dan makan..sedap jugak..

Kamalia said...

saya suka nasi beriyani kamben..memang sedapkan..paha kamben tu buatkan sy terliur la kak..

Mariambebakar said...

Wah, dasatlah MIL, makan steak tu..my mum sure dont take apa yang dia rasa pelik..huhu, kampung style lagi :)