Assalamualaikum..dan selamat datang

Thursday, January 12, 2012

kesian dia...part2

 cerita kesian lagi...

sejak anak dah sekolah ni
tak habis-habis nak cerita pasal anak..
kemaruk kan,hehe

ini sebenarnya berlaku semalam
semalam lagi...
rutin baru pergi hantar dan ambil anak2 kat sekolah 
berjalan seperti biasa...
,,
semalam masa ambil along...
saya tanya kat dia..."along hari ni makan apa kat kantin?
boleh dia jawab"makan apa?tak makan apa-apapun"
"kenapa tak makan?"tanya saya lagi
"mana mama ada bagi duit kat along hari ni"

eh ye ke...huhu

'''''''''''''''''
'''
boleh jadi camtu pulak mama ni...
hehe..boleh saya lupa nak bagi duit belanja kat along
kesian kat dia...sepagi tak makan
dahlah maknya tak buat sarapan sebelum ke sekolah
;;;;;;
maklumlah..
anak bersekolah adalah pengalaman baru kat mamakan..




mood: bosan sebab still tak boleh nak upload gambar huhu



12 comments:

Kak Rose said...

Mama yg pelupa, along yg lapo... kesian dia...

kalau kak rose akan pastikan anak makan sarapan sebelum g sekolah... sampai tahun 4 pun masih bersuap bila bersarapan... dah beso anak mama sekarang!

kakchik@ella said...

tak pe sbb kdg2 kita pun lupa juga

miloais milo said...

sama dgn my son semalam le... tak makan masa rehat - takat minum air je... nasib lah botol air tu iols dah letak sesubuh hari dalam beg heols...
duit belanja ah bagi - letak kat talipinggang - stokin semua atas meja - heols boleh tak perasan kekdahnya!

EmbunRosaliza said...

alahai kesian along, anak2 pun sama suri selalu tertinggal duit belanja sekolah, tapi diorg bawa bekal n air ke sekolah. Akk selalu duit mmg letak awal2 atas meja, sapa yg alpa tu tertinggal lah, nak bagi sorang2 susah lak, 6 org heheh

YATZAKIE said...

ala..cian nye dia...mama xbg duit blanja yer...hehe

mama aini said...

ehem siannya along..kali pertama ank sekolah..macam tulah mesti ada yg terkurang @ terlupa !!..hu2x..

Pia said...

"haha..sian along..akak lak kelmarin,bg bekal kt adik yg drjh 1 tu..so duit mmg tk kasi tp dia tk perasan akak boh dlm beg dia...jadi dia tk makan,minum jer...sian dia...bestkan share2 pengalaman ank masuk sekolah.."

dyea irdina said...

HEHEHHE,,,SAME AS ME...ANAK BARU SEKOLAH KAT PRA TADIKA...SIAP PAKAIKAN BJ MELAYU ARI JUMAAT KAT ANAK PADAHAL TAK DE DLM SCHEDULE PUN...

Nieza said...

alahai ciannya along..harap mama tak lupa lagi yer nanti..hehe

Mariambebakar said...

So far, sy x lupa lagi..my kids go to mandarin kindergarten.. Kalo lupa, 'mati' la maknya. Nak tak nak, memang kena ada makanan..1st time bangun pagi kena masak..huhu, RELAKAN la :)

IntaNBerliaN said...

alahaiii siannya along.. blh pulak mam terlupa yer..hihi

Kamalia said...

alala..takpe,along.mama pun manusia jugak.kadang2 terlupa..;p iA,lepas ni mama mungkin dah tak lupa lagi.