Assalamualaikum..dan selamat datang

Tuesday, January 10, 2012

cerita semalam

semalam bawa baby kecik ke klinik
untuk cucuk yang dua bulan..
....
dalam pukul 10.30 saya daftar kat klinik
dalam hati,sempatlah ambil Adam pukul 12
saya menjangkakan boleh balik sblm pukul 12
untuk ambil Adam di sekolah..
......
....
rupanya...untuk cucuk baby tu
saya terpaksa masuk 3 bilik..huhu
sebelum ni tak pernah lagi cek baby kat sini
jadinya saya tak tahu..bilik pertama untuk timbang..
duduk lagi..tunggu lagi
bilik kedua nasihat-nasihat
keluar,,,tunggu lagi
ke jap nampak misi kesana kemari
dekat 12.30 baru masuk bilik 3 untuk cucuk..

....macam tu rupanya kat sini
dalam hati,,punyalah risau Adam kat sekolah...
bukan apa,anak saya ni penakut skit..
n saya pun risau takut dia keluar ke jalan besar,,,
.......
...
keluar dr klinik saya terus pecut ke sekolah
sampai,,tengok Adam duduk je tepi pondok sorang2
muka dah merah dah..nak menangis
alhamdulillah..dia tak kluar kawasan sekolah
........
....
sekarangkan cerita macam-macam
tu yang buat hati risau tu...

21 comments:

kasihibu said...

kena selalu pesan tu, supaya adam duduk di kantin atau d dlm kawasan sekolah

kakcik said...

Memang hati kita tak pernah senang bila memikirkan keselamatan anak2...

AZLINA said...

Assalamualaikum Suri..jenuh kalau sampai 3 bilik, sepatutnya kat klinik boleh settle semua sekali harung je kan! Cian Adam....

ainnoraini said...

mmg risaukan kalau macam tu...
sekarang ni macam2 hal boleh berlaku cume pesan dgn dia jer kalau lambat ambik jangan gi mana2..tunggu jer tempat biasa...

EmbunRosaliza said...

Assalam suri, mmg klinik gomen selalunya mcm tu lah, timbang, nasihat pas tu cucuk, kalo org tak ramai jap je, setengah jam boleh siap, kalo ramai sangat 2 jam lebih la. Klinik tmpt akk la ni mmg bagus cepat je, cuma time ada doktor mmg lambat.

Hati ibu mmg mcm tu selalu risau, akk pun yg anak darjah 1 tu pun selalu pesan kalolambat ambil pun tunggu kat pondok dlm pagar sekolah, risau je. Nasib baik adam pandai dok diam2 je

miloais milo said...

setiap klinik lain2 kan caranya...
tapi selalunya - gi satu bilik aje dah bleh settle semua tu....
dari timbang berat sampai le kena cucuk tu....

Masya said...

lain klinik lain caranya.. tapi lama btl yer sampai nak ½ hari.

Teacher Basariah said...

memang lembap servis dia..macam klinik kat sini gaks..huhu

Kamalia said...

dulu,saya mesti kena pegi 2bilik..
takutkan zaman sekarang ni.nasib Adam tak nangis dan tak pegi mana2..pandai dia tunggu smpai ibu dtg ye.

aizamia3 said...

syukur adam tak ke mana2.. itulah yang kita rasa bila urusan lain jadi lambat hingga buat kita terkejar2..

suri solehah said...

kasih ibu>>tu lah..nasib baik dia tak ke mana2



k.cik>>betul kakcik..tambah setakat ni saya yang duk tunggu dia...tu yg risau tu


k.ina>>tulah k.ina..agaknya kt klinik kesihtn semua gitu kot...biasa kt klink desa..

suri solehah said...

ain>>betul tu ain..sebelum ni suri yg duk tunggu dia..tak jangka terlewat n lupa nak pesan pulak tu huhu


k.rosa>>tu lah kak,dah lah tu dr bilik ke bilik tu punyalah lambatnya,,huhu..suri risau td sbb tak pernah pesan kat dia selalunya suri tunggu dia..huhu

suri solehah said...

iols>>sebelum nipun kat KD mmg macam tu..tapi kat KK kot yang dia buat camtu huhu



masya>>memang..tu belum lg dgr baby yang duk nangis lah mcm.


ayu>>nak buat camanakan..kat sini misi rajin cr sampai ke umah,kalau dulu along n adam akak tak habis pun cucuk huhu


lia>>hehe.tu lah nasib baik dia tak memandai hehe


aizamia>>hehe..sekali kena agak cuak gak..

~ yus ~ said...

nasib baik Adam ok je.

Kalau di klinik tempat yus pun tiga bilik suri. Samalah, timbang tempat lain, nasihat2 tempat lain, cucuk tempat lain...huhu

Nieza said...

biasa gitu lah kak..sebab setiap staf tu ada tugasan yang berbeze-beza.tapi mcm klinik tempat saya keja dulu dari mula sampai last kami buat sampai abis.cepat sikit.

Hanis Azla said...

byk betuk prosedurnya ye.. tapi ianlah, lain tempat lain caranya.. klu dah lamabt mcm tu akak pun dah tak tentu arah dibuatnya sbb risau dan fikirkan mcm2.. Alhamdulillah takde apa2 yg berlaku..

lyza said...

kesian adam..nasib baik dia tak merayaukan..yea la..kita parents terlewat amik anak 5min pun dah risau..dgn kes2 jenayah membabitkan kanak2..lg la kita risau..syukur adam ingat pesan akak :)

MulutPayau said...

Memang risaukan terlewat ambik anak di sekolah....bimbang kalau anak merayau di tempat lain...Nasib baik Adam ok jer dan tnggu dalam kawasan sekolah....

Irfa said...

salam suri..
sib baik tak apa2..kalau gi check up klinik kerajaan tak boleh nak bajet kul bape boleh siap..sib baik la klinik desa kat area rumah saya ni cepat

qemaishak said...

Memang kalau g klinik, bab menunggu tu seksa kit, kalau xde hal okey la kan.

Izan Ishak said...

syukur alhamdulillah... abg adam tunggu mama datang ye. risau kan macam2 perkara berlaku skrg ni...