Assalamualaikum..dan selamat datang

Saturday, January 14, 2012

pakai buang...

pakai buang..bukan sahaja lampin rupanya
TV pun ada yang jenis pakai buang..
"""""""""""
"""""""



guna webcam..kamera tak dak huhu
inilah dia TV pakai buang yang saya maksudkan
kenapa kata pakai buang?
skreen dalam TV jenis ni sangat sensitif
...bila rosak skreen dalamnya.
.kos nak baiki/tukar hampir sama dengan harga TV baru
lebih baik beli yang baru
.harga TV ni dah murah dah sekarang ni..

itulah jawapan yang diberikan....
bila saya bertanyakan kedai baiki TV
''''

'''''''''''''
itulah yang terjadi pada TV saya....
mengikut cerita pengasuh anak
Solehah telah mengetuk TV ni masa dia dalam bilik air..huhu
benda ni sebenarnya sebelum cuti sekolah  bulan sebelas tahun lepas




memandangkan TV tu hanya dua tahun sahaja jaminannya
terpaksalah saya jadikannya tukun dalam rumah
nak buang tak sampai hati pulak
inilah orang yang mengetuk tv tersebut...hehe
p.s:hubby selalu cakap..ayat saya lintangpukang...
terukkan hehe,,takpalah,,janji paham

20 comments:

MulutPayau said...

tak pe..nnti Suri beli tv baru yg lebih besar...hihihi...mmng betul..kos baiki sama ngan beli yg baru...

EmbunRosaliza said...

cutenya solehah tu, TV la ni yg jenama tak sohor atas nasib juga, yang elok sampai betahun boleh pakai, kalo kena nasib tak baik, setahun pun dah tak kuar gambar huhu. Mmg ya kos nak baiki tv tersangatlah mahalkan

Kak Rose said...

Sian suri... dah la kat Langkawi tu barang letrik semuanya lebih mahal dari tanah besar kan...

IntaNBerliaN said...

hihii nk kne beli tv br la ek.. ;-)

xpa.. sy phm je.. hubby awk pun sk bc blog awk ek.. cam hubby sy gak..hihii

Zefa NorAsmara said...

Salam ziarah kunjung balas.. Ibu Yusuf follow Suri Solehah.. :D

Citarasa Rinduan said...

ayat kak ngan ayu sama..
hehhehee

PS: ayu suak tv jenis lama.. lagi tahan lama.. rindunya nak ada tv yang ada pintu kayu tu.. singer

suri solehah said...

MP>>tak belipun kak,guna tv yg anak duk main Ps,kebetulan dia dah sek..tak bg dia main hehe



k.rosa>>tu lah kak..yang tu panasonic..tp dah si solehah pi katok huhu


k.rose>>betul tu kak,suri tak beli baru pun guna je tv yang anak duk main ps..

suri solehah said...

IB>>tak beli lagi IB..kat sini rasa cam mahal skit kot..
-mmg hubi akak baca siap kutuk lagi,,tanya spm dpt BM berapa huhu



ZNA>>terima kasih sudi datang :-)


ayu>>huhu rasa ayat akak lg teruk apa..ayu ok je..
-betul tu ayu...tv jenis lama lg tahan..hehe..yg macam almari tu kan ayu..zaman hitam putih

▪imie fatima▪ said...

sabo jelah kan..takpelah beli baru nanti.anak2 pun tengah membesar byk juga ragamnya..mmg kita kena banyak sabo..

Kakcik Seroja said...

Kena letak tv tu tinggi macam kat kedai mamak kot! hehehe...

Suri... Iman tu anak buah kakcik (anak kepada adik perempuan kakcik). :)

shafida said...

assalamualikum, solehah pi katok dgn apa? kuatke katok tv tu sampai rosak?saya pun ada tv gitu jenama toshiba..xsamapilg setahun membelinya.bimbang juga ank2 4 org kecik2 lg....

suri solehah said...

imie>>tu lah imie,,yg geramnya dengan pengasuh diaorg tu..jenis ralit skit hehe


k.cik>>tulah silap kakcik..masa dia kecik dulu tak jd gitu ,,jd kita tak perasan benda tu huhu
-oh patutlah anak buah rupanya hehe..moga jd anak soleh


syafida>>skreen dlm tu kaca...tak tahu dia ketuk ngan apa..mmg pecah..hehe,,akak guna 3thn lbh dah ty

NzA said...

barangan letrik skrg dh jadi mcm tu..mkin mahal mkin sensitif dan kos baikinya pn mahal..sama la dgn lappy..skrg 2-3 thn dh kena buat cz cos penyelenggaran lbh mahal dr beli yg baru....

cheqna said...

sensitif ngat tv ni
tapi betul..kalau kos baiki sama mahal ngan beli tv baru baik beli tv baru je =)

anamizu kaito said...

aah kak..abg long sy pon ckp cine toke kedai kat area rumah die pon ckp tv ni mmg sensitip...







luv,
cik ana

MaryaYusof said...

Tak pernah dgrlah pulak tv pakai buang...hehehee... anak sy dulu pun pernah rosakkan tv... tumpahkan air atas tv...terpaksa beli tv baru :(

Papa Mifz said...

Mifz pun suko ketuk TV..that y malas nak tukar TV baru buat maso nih..huhu

mama aini said...

ehem nak buat camne kan dah ank sendiri yg rosakkan tv tu..he2x..sabar jelah kan..

AZLINA said...

Nasib baik dak kecik yg ketuk2 tu comei & kiut sgt..Mmg betul tu, kalau repair pun mahal, baik beli baru kan!

Ala2 comelnya gambo baby Suri kat bwh tu...bestnya bau baby.. :)

aizamia3 said...

barangan elektrik sekarang tak macam dulu.. lagi canggih lagi mudah rosak kalau tak kena gayanya..