Assalamualaikum..dan selamat datang

Saturday, March 19, 2011

tak reti....

Assalamualaikum...

Niat hati asalnya nak mengabadikan kenangan selama seminggu bercuti..tapi tak tahu kenapa hari ni..tiba2 je tak leh nak upload gambo...dah beberapa kali cuba...dijawabnya..ruang store anda tak cukup..ait..apa masalah ye..

;;

;;;

;;;
jadinya..saya dah tak reti nak buat macamana lagi,,

nak tanya kawan2..kalau masalah camni kenapa ye..???
adakah lappy ini yang bermasalah,atau apa masalahnya

tak retinya....

huhu..tak meriah rasa majlis...kalau tampa gambokan
bukan apa..saya ni menulis tak berapa pandai skit..
kalau kawan2 yang pandai menulis..tanpa gambarpun majlis meriah...
harap ada kawan yang sudi menterjemahkan
penyelesaian pada cerita ni....

terima kasih semua...


17 comments:

Kak Rosaliza said...

assalam suri..akk nak tulun pun tak reti..cuba suri off dulu laptop tu..pas tu buka n sign in blk

dyea irdina said...

sy pon tak retiiiiiiiiiiiiiiiiiiii...huhuhuhu tanya lyea kat blog cahaya hati ku sbb cam pernah baca dia pun dulu pernah ada masalah cam ni

Adinda Amy Sensei said...

tak try gune photobucket ke?

kak Erna said...

assalam suri..akak pun tak reti nak tolong ni..'memang tak pandai..

tun_telani said...

assalamualaikum akak..
tun ada search google, dia ckp maximum photo storage 1 GB, sbb akak nyer blog br stat thn lepas, patutnyer blm samp 1 GB lg kot. ada jugak yg pernah ada prob xleh upload, tp x lama. cuba akak try lg few hours. ni ikut apa yg tun baca laa.. hopefully pasni xde prob upload gmbr =)

suri solehah said...

kak rosa>>emm dah buat dalam proses nak upload ni..harap jadi ..huhu tq kak


dyea>>terima kasih dyea..akak ada pergi tadi blog cahaya hati tu tu..tq


amy>>tq amy..akak dok tengah try upload


kak erna>>hehe..kita serupalah kak..jap lagi ok kot..tq kak


tun>>tun mmg rasa tak patut..sbb akak try tengok space tunjuk 0% guna hehe..tq tun siap tulung google lagi.akak hargai sangat

cek chun said...

mek,
aku rasa ko nyer kapasiti dah hampir full.
pic yang dolu-dolu tu sepatutnya kena reduce saiz nyer. bukan donlod terus dari memory stick.

kalau 1 pic dah 1.2MG, cepat la penuh store nyer. patutnya 1 pic shuld be around 120-150KB

apa kata hg donlod PHOTOSCAPE. drag pic dari memory kad pi kat situ dan save lain.

pic lama kena edit balik ler.kasi kecikkan. satu cara lagi, beli website ler. setahun 50 kot. storan besaq lagi.

ni pendapat cek la.
kalau salah, tolong betulkan :)

mommylavender said...

mommy pun sama gak tadi..last2 wat copy paste jer...~hee.ujan2 kot line internet tak bape sehat

teratai said...

pun x reti, so sorry x dpt tolong:(

norgee said...

kak suri,
baru2 sy pn kena mslh camni gak...cara saya;

1. compress gambar dr size bsr [megabyte] kpd size kecil [kb]
2. shut down lappy
3. bukak balik
4. try upload semula
kalu tak jadi jgk..err...tk tahu la..maaf yer...kalau tak membantu :)

Sunah Mohammad said...

eh, ade eh masalah camni kak??? tak tau pun...huhuhu

Umie said...

a'ah betul kata cek chun tu, akak kena resize gambo dulu.. akak download "photoscape".. so, next time akak bukak gambo kat photoscape dulu, then save gambo tu..guna gambo yg dah save tu utk upload dlm blog..so saiz dah jd kecik...

sarah-najwan said...

saya pom xreti
dulu masa mula berblog
setiap n3 buh gmbr
pastu terbaca satu blog
dia ckp gmbr xle oplod byk
saya pun ikut n3..jika perlu gmbr letak..jika tak..xtepek gmbr..takut jadi cenggini

ni da bole setel ke belum suri?

Citarasa Rinduan said...

selamat malam..
nampak gayanya samalah masalah kita..dah 2 minggu..

alhamdullilah
3 hari baru sattle..
sebelum nie copy paste gambor yang dah di upload...hhahhaha..lawak...

Norhafiza said...

sabo ye kakSuri..harap pendapat kawan2 dapat membantu akak sebab No pun tak reti bab2 camni..main redah gak..tp boleh juga No buat panduan klo2 No jd camni gak esok2 kan kak..nnt akak cuba buat yg kwn2 suruh tu ek..harap kakSuri dah ok..

suri solehah said...

chun>>hari ni baru sempat tengok mai..mmg betul kata u..huhu..tqvm..dapat satu ilmu baru..


mommy>>munkin masalah sama ngan akak kot..tak resize dulu macam chun kata..alhamdulillah hari ni dah ok...


teratai>>hehe...alhamdulilah sis..hari ni dah settle..tq sis

suri solehah said...

norgee>>huhu..akak tak perasan pasal kecikkan size gamba selama ni..tq sis


sunah>>alhamdulilah dah ok sis..


umie>>tqvm umie..akak tak tahu selama ni betapa bezanya size yg tak resize tu..huhu..ilmu baru tuk akak..


sarah>.alhamdulilah sarah..sayapun camtulah ..tak tahu rupanya..gamba boleh resize..


ayu>>memang lawak sekali pk ayu...akak tak tahupun boleh resize gamba tu...huhu..alhamdulilah dah ok


no>>alhamdulilah no..syukur sgt sbb ada kawan2 yg tak kedekut ilmu..dah ok dah