Assalamualaikum..dan selamat datang

Monday, March 21, 2011

Amirah Solehah..

Assalamualaikum..sahabat yang dirahmatiNya..

Hari ni dah pukul 5ptg baru sempat bersiaran..
bukan apa balik dari kerja tadi bawa Solehah ke klinik
Appoinment sebenarnya 21 Nov tahun lepas..
huhu..baru hari ni sempat nak bawa ke klinik..
patutnya dia cucuk untuk setahun masa temujanji tu

sudahnya umur setahun 5bln baru pergi..
nurse kata kadnya dah hilang..kena buat kad baru...
mak ait...sampai hilang kad anakku sebab jarang bawa ke klinik..

Inilah dia amirah solehahnya..anak daraku nan seorang...dah setahun lima bulan usianya...

tengok tu,,solehah sungguh anak dara ni..mesti kacau kalau orang nak solat...moga dia benar2 jadi anak yg soleh besok


Tapi..yang ni hilang solehnya..belajar dari mana tah..kalau apa yg dia nk tak dpt..mesti dia bluwek kan orang..huhu..risau.sempat dirakam oleh babahnya.
kawan2 yang ada anak kecik camana?
ikut tak rutin lawatan ke klinik?
kadang rasa malaskan...nk menunggu giliran..bercinta,,,,

15 comments:

sarah-najwan said...

saya pom kerap terbabas gak..
yg penting cucuk smpai sethun setengah tu..saya ikut schedule..

jika rawatan rutin setiap buln..xpi pom..hhahaha

xpe..janji anak kita berkembang dgn normal..

Piasara said...

"akak time anak2 kecik dulu mcm tu lah..pergi klinik adalah satu kerja yg malas sgt..bercinta...kdg2 mcm kamu lah,dok bercinta punya pasal smpai terlajak 5-6 bulan hehehe..nasib baik tak terlupa terus..bila dh habis semua..lega sikit tak yah gi klinik lg dah.."

sal said...

memang sgt malas..tapi demi anak kita terpaksa juga pegi yee..

Kak Rosaliza said...

Assalam suri..bagi akk yg tak keja ni mmg selalu tepati appointment, tak kira cucu atau timbang, akk akn pg sampai ank2 sekolah heheh

Citarasa Rinduan said...

bulan nie....memang umai kena ke klinik...tak silap last tahun lepas bulan 9 (6 bulan sekali)

dah kata kat nurse masyarakat....ayu akan pi petang..sebab umai sekolah waktu pagi-tengahari..


PS: alhamdullilah..suka lihat anak2 belajar solat...semoga amirah menjadi anak yang solehah

Cik Ina minat Do do Cheng said...

samalah kita, akak pun kena marah ngan nurse, selalu tak ikut tarikh temujanji.

Amboi nanti babab lidah tu, budak sekarang. sama cam firdaus asal orang sembahyang dia duk sibuk baring kat depan sejadah, naik tergelak kita dibuatnya.

suri solehah said...

sarah>>betul sarah..terbabas sedia..anak yg no 2 tu rasanya 2 cucuk miss,,tak tau nk masuk thn 1 camne


kak pia>>mmg kak..pergi jugak tu takut susah tahun satu,,nurse nak bukti anak2 habis cucuk huhu


kak sal>>tulah kak..malas n asyik tertangguh je..


kak rosa>>respeklah kak..suri malas nak menunggu turn tu..pastu biasa pg belah petang diarg penat,,muka ada yg semacam je,,,t yg malas hehe


ayu>>sy ni mmg pergi tuk cucuk je..kalau rutin biasa huhu..susah..
amin..mintak anak2 kita jd anak solehkan..


kakina>>td nus bising gak tp..sy diam jelah hehe..
solehah tu selalu gitu hehe

Adinda Amy Sensei said...

amirah solehah....sedap namanya..

Umie said...

muaz punye check up next month.. saya kat sini malas betul kalau nak kena pi klinik.. maklum le doktor2x ngan nurse2x kat sini sume nye 'cakap melayu'... saya aje yg 'cakap jepun'.. muahahhaa.. jd le angguk2x geleng2x...hehhee

kak Erna said...

assalam suri..masa zaman anak2 kecik dulu..tak pernah miss..ikut masa betul..he he..

Kak Sam said...

Assalamualaikum..
kak pinjam 5 hari boleh tak?

YATZAKIE said...

i'Allah dia akan mjd anak yg solhah...amin

Sasa Al-Sharif said...

didikan dari kecil. nmpk comel pakai mcm tu

Norhafiza said...

semoga Solehah akan menjadi anak yg solehah ye sayang...

no selalu ikut kak..anak2 No yg umo 4&5tahun ni pun terus p timbang kak..nak tahu gak perkembangan mereka..

Cik Pah said...

oh..lebih kurang umur ngan anak pompuan saya lah nih.. saya mmg ikut jadual bawak gi klinik..tapi mujur gi klinik swasta jer..hari ahad pun boleh bawak gi cucuk..

mmg dulu niat nak gi kerajaan jer..tapi memikir nak menunggu giliran .. hemm.. lupakan jer lah..