Assalamualaikum..dan selamat datang

Tuesday, January 29, 2013

Sekadar Satu Coretan.....

rasanya banyak sangat kekangan
untuk ku mencoretkan sesuatu disini akhir-akhir ini..
maklumlah dengan anak2kecil yang dah terbiasa ada pengasuh
.............................

tempat tidur,,,tak reti lagi nak kemas..
 nak cari pakaian pun mintak bantuan mama
merungut pulak mamanya,,,takdak pahala dah
along misalnya,,kalau tidak dimandikan pagi2..
mau dia bertapa dalam bilik air
..........................
mulalah maknya menjadi tarzan seawal pagi lagi...
terukkan long mama ni....kadang terpikir
macamana lah ibu dahulu mengurus anak nan berlapan
dah tu pulak semua kat atas ku 5 orang lelaki...
tapi mak dulu senyum je,,,jarang menjerit,
malah boleh dikatakan aku tak pernah ingat
mak dulu menjerit atau menengking anak-anak....
paling mak marah...mak akan berleter dengan bahasa yang baik.... :-(
.....kalau buat silap...mak akan pukul dengan kain kat betis
;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
kenangan semua tu..sentiasa dalam ingatan
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
minggu depan aku akan mula kerja,,,,
harap Allah mempermudahkan urusan meninggalkan
Fawwaz n Aisyah kat rumah pengasuh baru.....
Solehah juga agak membimbangkan,,,,
kadang2 masih lagi menangis tiap kali ke sekolah...
tapi gurunya memberitahu ku yang dia hanya menangis sekejap sahaja...
bila mamanya hilang dari pandangan dia akan ok...
insya allah...moga Solehah akan terus membiasakan diri
bergaul dengan kawan-kawan di sekolah..
dan Fawwaz dan Aisyah akan biasa dengan pengasuh baru.....
..............

psssst:sebenarnya nak tanya pada kawan2 yang tahu/boleh bg tutorial reply komen tu..macam mana ye,,
huhu..

24 comments:

lia said...

InsyaAllah d permudahkan segalanya, amin...

RULZA said...

Assalamualaikum kak suri

Mungkin akak jadi susah ahti sebab dah dekat nak naik kerja...

Mudah mudahan allah lancarkan semua urusan..Amin...:)

Knor said...

bila nak bermula balik agak malas..lps tu akan menjadi normal..semoga di permudahkan

Cho Zila said...

tuler pasal kitani sbg mak kadang2 tak banyak pahala.. asyik nak mengamukjer...
mak akak dulu garang.. memang nak kena ler kalau tak dengar kata....

Kakcik Nur said...

Reply komen macam kat blog kakcik tu, ya? Dulu kakcik ada buat tutorial tapi masa blogger masih belum bertukar wajah. :)

Kakzakie said...

Rasa cepat masa berlalu suri dah nak naik kerja. Sedih nak tinggal anak-anak bil adah lama cuti kan..

Harap dipermudahkan dan anak-anak selamat dibawah jagaan org lain.

KY said...

kerenah anak2, kena juga hadapi walau menyakitkan hati, sabar je lah..

InsyaAllah...semoga semuanya akan ok nanti

Daddy Ziyyad said...

saya doakan semoga anak anak serasi dgn pengasuh baru...dan moga pengasuh baru ni menjaga anak anaka bagai anak sendiri..

jeBateja said...

Mmg....hari pertama tinggal kan dengan pegasuh mmg merunsing kan takut depa tak serasi.....

shazrina said...

semoga allah kuatkan hati saye dan hati awak untuk membesarkan anak anak dengan cara yang baik ....amin

Puan Kutu said...

biasalah bila dh ada anak kecik pastu rapat2 pulak memang sibuk kemain.sy yg anak sorg nie pun selalu jadi tarzan.tu pun Alhamdulillah dh beso,dh boleh urus diri sendiri..setakat makan mandi pakai tu so far boleh.tp klu ada ibu, dtg juga manja2 dia soh kita mandikan..:)

baru je nak soh goole cara nak buat reply komen tu.dh buat rupanya..:)

qemaishak said...

Tu la kan kak daa, qema ni anak dua pun rasa cam xterurus, gano la mek blh handle anak 10org xde beza umur byk pula tu huhu

Ema Blog said...

In Shaa Allah semoga dipermudahkan segala urusan...

Hajar Hashim said...

Banyakkan bersabar... Inshaallah dipermudahkan segalanya nanti..

Jemarisuri said...

selamat bertugas suri...sekejap masa berlalu..moga semuanya berjln dgn baik..

RedRose said...

life as a mother is very challenging indeed. apatah lagi kalau kita bekerja.
tapi itulah yang membuatkan kita istimewa di mata anak2 dan suami.
dengan syarat, kita ikhlas.
insya Allah.

LiYa HaNiF :: said...

moga dipermudahkan semuanya .. ameen ^_~

Teacher Basariah said...

Kuatkan semangat..semoga berjaya menjadi 'supermom'..(^_^)

BUNDA a.k.a KN said...

semuga dipermudahkan segala urusan...

MulutPayau said...

semoga semuanya berjalan dgn baik....

mama said...

assalamualaikum suri..semuga suri dipermudahkan segala2nya olh Allah..amin..

Marya Yusof said...

As salam SS,

Bab toturial ni Marya pun tak pandai sgt... Tapi mmg baguskan kalau komen ada ruang reply tu ;)


Marya pun bukan ibu yg sempurna nak bagi pendapat ttg menguruskan anak2 ni... tp ada org pernah bgtau Marya kalau tak mau stress dlm mendidik anak2 terima segala ketidaksempurnaan... nak explain mcmana pun susah gak ni..hikhik...

Temuk said...

Assalam
Sama ada anak-anak dijaga sendiri atau diamanahkan kepada orang lain atau pun institusi tertentu, semoga mereka selamat daripada segala bahaya dan keburukan serta mendapat manfaat dan kebaikan daripada penjagaan itu. InsyaAllah.

tenku butang said...

done follow sini.. jom follow n singgah blog teman.. heee.. http://tengkubutang.blogspot.com/

klu minat kucen leh follow blog ni jugak.. =)
http://kucenkucenbelog.blogspot.com/