Assalamualaikum..dan selamat datang

Wednesday, January 9, 2013

Red Velvet...gigih...

kenapa aku katakan red velvet,,,gigih...
.................
.pagi tadi selepas menghantar anak-anak ke sekolah,
aku mulakan operasi mengemas rumah...
memandangkan rumahku tidak sebesar manapun
hanya sekangkang kera sahaja
jadi masa yang diambil hanyalah sekejap sahaja


selepas semuanya selesai...
aku mula kebosanan...tiba-tiba teringat
solehah dari semalam lagi nakkan kek
...
jadinya mulalah aku mengodek dapur
mencuci mata mencari kek yang berkenan di hati...
akhirnya berkenan pada kek red velvet...
,,,,,,,,,,,,,,,,
... teringat pulak
yang aku takda stok cream cheese
.tp..ingatkan permintaan anak...GIGIH.....
tetap kubuat juga....
terhasillah kek red velvet yang tidak bercream cheese....
kira halallah....

janji solehah balik taska nanti
dah ada kek untuk dia.....



berjaya disepahkan oleh Fawwaz sebelum Solehah balik lagi huhu



resipi kek yang sedap ini ku ambil disini
terima kasih AnnaQawina,,sudi kongsi resipi

ini dia..kek yang tidak ada creem...janji kek kan


ini pula budak yang suka buat sepah...

28 comments:

Amie said...

Comelnya yang suka buat sepah tu he he he heh... red velvet memang sedap, suami suka makan yang baru keluar oven, tak payah bubuh apa-apa.

ummiross said...

Betul kata Amie tu, yang suka buat sepah tu sangat comel, tentu tak jadi nak marah kan, tengok muka cute je.

mama maman aka yana said...

cute tukang sepah tuh... geram tgk... :-)

hitomi lavender said...

Comey tukang sepah..:D..teringin jugak nak buat kek ni..nmpak gebu ja akak punya kek tu.:)

Asyifa Mustaffa said...

tukang sepah yg comey....! Kat umh sy ni pun ada gak tukang sepah.....hehe....

Sy pun lgi suka kek2 yg kosong dri letak krim2 nie....tp klau mood ngada2 dtng....mmg bekrim la kek jdinya.....:-)

suri solehah said...

K.amie,betul tu,,yg bru keluar panas2 tu mmg sedp sangat rasanya,,tak sedar mkn dekat sebelah hehe

suri solehah said...

Hehe,,kalau nak marah dia,,bulat2 mata dia tgk kita...mmg tak jd marah

suri solehah said...

Yana:cute2,,tapi nakal boleh tahan hehe

suri solehah said...

Cuba lah hitomi,,tgk resipi yang akak linkkan tu,,tapi akak just guna 280g tpg je,,resipi asal 300,n buter 113g saja akak guna,,yg lain sama,,,

suri solehah said...

Asyifa:ada tukang sepah ni yang tak tahan tu,,,hehe,,sepagi je berpuluh kali kena sapu rumah..

Cho Zila said...

okler tu rajin... sebenarnya kalau takder barang lepastu tak nak masak hanya alasankan ... boleh jer jadi per2 asal ada kreativiti..

Hajar Hashim said...

Tukang sepah yg comei.. macam nak ggt jer bdk tu... hmm...
kek tu tak der cream pun nampak sedap..

Kakzakie said...

Amboi tukang buat sepah tu buat auntie geram. Comel betullah awak. Kalau auntie suruh pilih kek dgn awak auntie pilih awak tau:)

ieda said...

ekekeke bukan buat sepah nie .. sedap sgt .. x tahu nak perabeh macam mana nie ekek ;)

budak2 dikk .. ibu kena sabar ;)

❤Kamsiah❤ said...

mmg letih ada anak kecik kan...tp bila mereka dah besar semuanya,kita akan merindui saat2 mereka kecik2 dulu..

L said...

comelnye anak akk.. hehe.. ibu mana yg tak sygkan anak kan.. sggup buat apa je utk anak2..

yan's cottage said...

cantik menjadi kek tu....biasla tu...kek tu...kan lembut...tu yang buat bersepah2 tu...

Jemarisuri said...

dh pandai sepah dh ekkk..
pasti suka solehah balik2 dh ada kek...^^

kasih Salina said...

takde cream cheese pun gebu jer kek akak buat tu..takpelah kan janji permintaan anak dpt ditunaikan..

MystoryPic said...

Salam petang khamis Suri... balas kunjung dari MSP... terima kasih follow blog saya... I follow

Acik Erna said...

comel yang tukang sepah tu he he

MulutPayau said...

Cutenya yg tukang sepah tu...
Rajin suri buat kek ya..tentu anak suka...

kak nora said...

nakal n comey Fawwaz..

sal ya said...

tak ada cheese pun janji sedap tak apa..

EmbunRosaliza said...

Ank2 mmg suka kek, comelnya fawwaz dah berapa tahun dia suri

Fieda Rafli said...

wah..comel jer kek tu..

Fieda Rafli said...

wah..comel jer kek tu..

Saya Disini said...

sedpnye