Assalamualaikum..dan selamat datang

Wednesday, January 16, 2013

Cara menyimpan baju anak

Sejak tak ada pembantu kat umah ni,,,
Perkara paling aku tak tahan ialah
Mengemas baju anak2 ,,,,,,,,
Bukan apa,,dah kita lipat elok2,,,,
Susun dalam almari diaorang cantik-cantik
Sampai masa diaorang cari pakaian diaorang,,,
Habis bersepah kain baju yang dah disusun...huhu
,,,penat rasa nak ulang lipat kain baju yang sama....
...................
,,,untuk memudahkan kerja...
ada kawan beri cadangan agar kain baju yang dah dilipat
diikat sebelum disimpan di dalam almari,,,,
...........................................
ini lah caranya...ikat cantik2..pastu masuk je dalam almari...

tengok kalau dak kecil ni sepah..taklah berterabur,,ambil..susun balik je,,tah payah lagi nak kena lipat lain....

tengok..memang hobi dia..kecahkan kain baju...
senangkan.. :-)

p/s:sungguh malas diriku ini..untuk melipat kain.....




31 comments:

Kesuma Angsana said...

he he idea yg bagus juga ni

Asyifa Mustaffa said...

bgos gak idea tu...:)

LiYa HaNiF :: said...

ok gak idea ni kak.. tu le Qalesya kat rumah tu selalu cam ni.. ikut dan dia nak ambik baju apa.. kite yg kene lipat balik hehe

Kakcik Nur said...

Kena sediakan pengikat banyak2 pulak ni...

Jangan kata anak kecik, anak besar pun sama juga...

Acik Erna said...

Assalam suri bagus idea ni.akak dirumah tu tak de pun yang kecik tapi bersepah jugak

Kakzakie said...

Kakak dulu ada masalah ini Suri. Bila dah besar ni masing-masing tahu nak cantik utk almari sendiri.

MulutPayau said...

Idea yg bagus.....anak akak yg besar pun masih sepah kan baju dia...

Daddy Ziyyad said...

Tips yg simple, tapi sangat praktikal!

Min Aina Ila Aina said...

Mula-mula baca saya gelak..sebab boleh bayangkan betapa tensen maknye sampai keluar idea begini..hehe..

EmbunRosaliza said...

Assalam suri, mmg bagus buat cara ni, tak penat nak susun balik,

Akk dulu2 selalu lipat satail gulung pas tu susun, la ni ok la sikit anak2 dh besar, kecil2 mmg susah lah

Knor said...

basuh kain rajin ka. bab melipat mmg malas..tu yg si kecik tu..tolong lipat ke,tolong memunggah..kesian mamanya..

kasih Salina said...

haha..idea yg bagus tu kak..mudah dan praktikal untuk di amalkan,,

Jemarisuri said...

terpernah plak nk wat camtu...hihi..
biasa js x lipat pun siap bakul2...pastu tentukan bakul tu utk apa...jadi xde la jiwa kacau kalau kain bersepah...hehe

Zaitun said...

Idea yang bagus...tapi kak Zai dah tak punya anak kecil hehehe....

Deanna Aris said...

ibu saya biasa buat mcm nie kalau lipat baju kurung dia. sebab baju kurung dia banyak. bila bt mcm nie mmg senang..

Kenapa Shaklee pilihan saya?

Teacher Basariah said...

kwang3x..sempoi..sib baik mat razin tak suka menyepah baju..baju depa dok dalam beg je..lipat2 masuk beg..selamat..haha

QasehnyaRania said...

idea yang bagus..

a`aa..udnag galah deakt pasar yg sedang2 pon dah dekat RM30 sekilo :D

mancing gitu free je.cuma bayar duit bot

zila norazila said...

Idea yg best..tp kt umh akk x der bdk kecil pn sntiasa bsepah suri..akk pn jnis mls nk lipat baju.he hee

Puan Kutu said...

jgn kata yg ada anak lebih dr sorang..sy yg anak sorang nie pun malas nak lipat kain..bkn isu kain baju disepahkan aiman,tp ibu aiman ni mmg malas lipat baju..basuh baju je rajin..tu pun pakai washine machine kan..:)

jeBateja said...

Eh...eh...bagusnya idea ni....

~ yus ~ said...

baguslah idea ni suri, ikat pakai getah ke apa tu?

mama maman aka yana said...

bagus idea nih.. kekadang baju selalu bertukar geng dia bila dah kena kubang.. hehehe

shazrina said...

best idea ni ...skangni pon adriana da pandai 'berkemas' kat dalam rumah ni ...semua bende die nak 'kemas' ... :D

Pen Biru said...

assalam..singgah dan follow sini :)

Warna Warni Kehidupan said...

haha good idea.. untuk bapak budak pun boleh juga ni... huhuhu

qemaishak said...

bagus idea ni kakdaa masalahnya nak lipat pun malas ni, gano hihi

sudipVSsenduk said...

kalau nak travel jauh, baru akak buat mcm ni... senang banyak

Cikgu Ma said...

hahaha..pestime tgk org ikat baju...

azhariah zuber said...

Uish rajinnya awak duk ikat2 tu

Fieda Rafli said...

mmg bagus idea ni kalau ada anak2 yg sgt rajin mengemas..hihihi..betul la takder la penat nk kemas balik kan..

munna said...

bagus juga idea ni kak....