Assalamualaikum..dan selamat datang

Thursday, June 30, 2011

azam...

rasanya semua orang ada azam
sama lah gak cam saya ni...
masalah nya azam saya ni hanya tinggal azam
kurang keazaman nak menyelesaikan azam...


azam saya yang satu ni ialah
kalau time cuti nak iron baju tuk sebulan
bukan apa,supaya saya tak terkejar2 pepagi hari...
tapi bak kata tadi lah..azam tinggal azam
time cuti seronok duk saja je..huhu

ada tak sahabat2 yang jenis macam saya
cukup malas nak iron baju....
terpikir..sapa lah memandai cipta benda alah ni?kalau tak semua org takyah pakai baju iron huhu

19 comments:

kakcik said...

Kakcik juga spesis manusia yang sangatr malas menggosok pakaian. Tapi tetap kena gosok juga baju suami dan anak2. Baju sendiri, cari jenis yang tak perlu digosok. :)

~ yus ~ said...

kalau menggosok baju vs melipat kain, yus lagi malas lipat kain..huhu

suri solehah said...

kak cik>>betul tu kak cik..kadang baju suami tu ingin je nak suruh pembantu umah gosokkan tapi takut tak dak pahala langsung pulak huhu..



yus>>kalau suri pulak lebih suka lipat kain..suka tengok kain tersusun elok..hehe..

Kakzakie said...

Kakak iron baju memang tak buat ada yg membantu. Sesekali adalah juga iron sendiri....

aDieyZa said...

zana ok jer bab iron baju.. cuma kadang2 tu liat cikit la.. hihihi.. tp bab melipat baju mmg buat zana malas sesgt.. xtau nape.. dari kecik zana mmg x suka lipat baju..

nurkass said...

aha..
lepas basuh kena jemur..pastu angkat nak lipat..yg mana kena iron asingkan..adehhhh..rutin dah ni..selalu gak penyakit M tu datang..haha

Amie said...

assalam Suri,
Kak Amie pun sama gak...malas, tapi masa cuti kalau sterika byk2, seronok pula nengok tersusun rapi... kalau baju dah habis kena pakai, nak gosok lagi tu...yg maleh nak mampuih tu....

qemaishak said...

qema pun malas nak iron baju, tu kerja banyak pakai seluar & skirt, kalau tak iron baju sebelum tido..kalau nak harap iron baju tuk sebulan ke seminggu ke memang tak bergosok la jawabnya hihi

noor said...

nor kalau baju batik lg ler malas hantar dobi sehinggit ehhehe

syashafie said...

hik3. sya suka iron baju. mcm best jeq bila tngok baju yg berkedut bertukar jadik tak berkedut XD

sarah-najwan said...

gosok baju utk sebulan suri...adoiiii...

akak utk seminggu pun malas amat..

akak tetap dgn pesen akak..gosok baju pagi nok gi skoloh..wahahahahaa

Kak Rosaliza said...

assalam suri..mengosok mmg malaskan, kalo pkai baju yg xyah gosok lagi best..akk tak keja, pkai baju tak gosok pun tak apa. kalo baju skolah akk suka gosok seminggu sekali heheh, gitu gak baju keja abe, seminggu sekali je heheh, tak ke malas namanya hahah

Acik Erna said...

suri..akak iron baju setiap minggu
5 pasang..cukup untuk isnin sampai jumaat..klau banyak2 nanti bila lama2 sangkut,,berlapis2 tu kedut balik..tudung pulak tiap pagi..tak boleh nak gosok banyak2 nanti pakai tak jadi..he he..boleh ke macam tu..

sal said...

hehe ..seronok baca cerita iron..
kita pun same jugak..
itulah pasal, menstreka hari2..tak jemu2...

Mrs Nury said...

Salam Perkenalan Dari Saya,

Jemput join PENA BLOGGER :)

Azhariah Zuber said...

mmg tak suka bab handle baju

nuwairani ismail said...

kak suri, sejak sy posting keje dr 2008, mmg sy dh iron baju 1 almari siap2 sebelum mula persekolahan.then, tinggal hari2 pilih aje tudung n baju yg nk dipakai.kirenye sy hanya gosok baju sebulan sekali je include tudung.kwn2 selalu perlekeh sbb konon2 sy hanya akan rajin di awal2nya saja. tp alhamdulillah sampai skrg sy masih lagi mcm tu...leh tengok entry sy sblm ni.

http://nuwairaniismail.blogspot.com/2011/04/rajinkah-saya.html

kot2 leh bg sumber inspirasi ke..heheh

Solehah said...

sama la..malas betul nak iron baju. tapi malu kalau keluar baju tak beriron.selalu kalau datang mood rajin, iron untuk seminggu je. lebih pada seminggu tu blm pernah lagi le..

Norhafiza said...

sama la kak hehe..tp skang yang besar 2org tu dh boleh gosok sndiri jd ringan la sket..tinggal bj Abang je No yang buatkan..