Assalamualaikum..dan selamat datang

Friday, June 24, 2011

haruskah aku mengalir air mata...

Assalamualaikum..
sahabat yang dirahmati Allah..
Dah menjamu selera?
Alhamdulillah...saya dan keluargapun baru sudah..
::::
kat umah ni memang selalu makan lambat..
walaupun time cuti...
tunggu hubby balik sembahyang dulu baru kitaorang makan

sebenarnya nak kisahkan benda lain,,,
kisah pasal main masak2 yang tak masak..
sedihkan..kalau kita harap nak makan ngan sedap
tapi hasilnya..tak seperti yang diharapkan
...
....
ceritanya,,,,,
selepas buat sarapan n makan pg tadi
saya n hubby keluar untuk cari lauk kat pasar...
tapi sebelum keluar,,saya merajinkan diri untuk menambah gula
dalam badan ini..dengan membuat kek coklat
yang saya suka...eggless chocolat cake
yang saya ambil resipinya kat dapur DJ

bila dah masuk oven...
.saya pesan ngan pengasuh anak suruh tengok2kan...
 >>>>
>>>
>>
lupa nak pesan ngan dia suh test dulu
sebelum keluarkan dr oven...
bila saya balik...tengok kek dah sejuk nak ranap kat tengahnya...
hehe..gini rupanya...

haruskah saya mengalirkan air mata???
huhu.

32 comments:

sayangsayangibu said...

nagis sambil makan
kalau akk lah(,")

sayangsayangibu said...

nagis sambil makan
kalau akk lah(,")

atie @ ejay said...

sabar ye kak hehe

Sunah Sakura said...

aiyokkk, takpelah kak, rezeki yang tu je Allah bagi... nanti wat balik yang lain~ :)

Norhafiza said...

alahai...sabar ye kakSuri..nak buat camne kan benda dah jadi..amik yg tepi dh masak tu je la wat pengubat lara..

Che Mid said...

Nangis guling-guling kat depan orang tu..jangan lebih-lebih pulak.. cabut pulak dia kang..

p/s - baru je test buat puding roti Suri... sedap tapi rasanya terlebih buh vanilla..petang ni che abang balik boleh minum petang..

izahdaut said...

hehehe... pengalaman mematangkan..adeh..comel je bile tengok rupe kek tu.hehe..tak pe kena buat lagi ni.. tapi sedap kan kek tu

sarah-najwan said...

alahai..xpe la suri..janji dpt mkn lagi tu...

moralnya nanti:jika buat kuih atau apa2 aje..jgn ditinggalkan..siap baru boleh pi mana2..

nati buat semula..mesti jd comey punyalah..

.jgn nangis deh..takmo sedey2 ibu preggy ni..hhee

~ yus ~ said...

rasa ok tak suri? kalau yus ngap saja...:)

Mas said...

biasa la tu bila memasak..
ada masa sangat menjadi..
ada masa biasa2 jerrk..
ada masa menyakitkan hati...he..he..
bak kata izah..pengalaman mematangkan...

ieda said...

aloor cian lahh dia .. x perlah kak .. ok lagi tuu cume rupe je x ok ekkeek still leh makan kan ..

lepas nie buat layie :)

Kak Rose said...

ala cian dia... apa ada pada rupa, asalkan boleh makan kira ok la tu... or kena try lg lain kali ya...

Cik Pah said...

nakan yg belah tepi boleh kan kak ? ahaks.. abaikan yg mendap tu

nurkass said...

allah hai..awat lagu tu..
kek nyet ngah (kek penyet tengah)namenye tu..hehe..gurau je ye..
erkk..jgn nangis kak suri..nanti buat lain ye..alah kesiannya..

wahida said...

saya suka buat kek kukus coklat...

ala, tak pela, next time buat lagi...kalau saya, mkn je...hehe...

tun_telani said...

hahahaha.. sorry sorry...akak sedih tun gelak pulak.. tp mmg lucu betol rupa kek tun..
lucu laa pengasuh anak akak nih.. dia x tak tgk langsung agaknyer kek tu kan.. hihi..
camner ek? kalau tun, kerat yg tepi tuh, pastu masukkan semula dlm oven atau microwave yg lembik tu.. jadi x agak2nyer? huhu

Nurul Jannah said...

sabo jela kak..huhu

RaNiA said...

tue maknanya kena wat sekali lagi la tue..;-)

Solehah said...

sedih tu..saya tengah buat kek juga ni.

Acik Erna said...

suri..jangan sedih2 ye..nanti buat lagi..suri tunggu sampai masak..

Nieza said...

ishh tak kan nak nangis kot...tak pe buat lagi nanti yer kak..:)

Citarasa Rinduan said...

usah bazirkan airmatamu

cuba lagi...
rasanya hanya silap sikit

ayu memasak kek pun selalu file....heheheh

Juwita Jamaludin said...

Takpe.. Tapi kalau saya madak saya pastikan betul2 dulu baru saya buat kerja lain nanti tak jadi saya gak sedih... Takpe nanti buat lagi ye

sal said...

frust juga yee klu buat kek yg tak berapa nak kembang..
tpi sedap jugalah kan..
wlupun tak kembang..

cek chun said...

kalau buat kek ni, kekadang timing tu dah betul, kek tak masak lagi. kadang timing tak habis lagi, kek dah masak. memang tak boleh tinggal. kang berjujuran ayaq mata nooo

suri solehah said...

sayangibu>>hehe..saja je terkilan..tapi takleh nk makan gak sbb lembik..saya kukus pulak lepas tu hehe


atie>>hehe..saja je tu


sunah>>betul tu hehe


no>>kekeke..akak kukus lain lepas tu..habis gak lah


cik mid>>hehe..wah sedapnya puding roti..

suri solehah said...

izah>>huhuhu..akak kukus pulak..boleh makan lah..


sarah>>hehe..sekali ingat mmg sedih maid saya tu mmg takleh aharp apapun huhu


yus>>rasa sedap..mmg ngap gaklah sbb suri kukus sekejap lepas tgk tak masak tu...


mas>>hehe malu kat mas lah pulak..pengajaran..jgn tinggal pada maid yg tak tahu apa...


ieda>>memang akak buat lagi hehe


kak rose>>dah cuba yang lain dah kak..n saya tunggu sendiri sampai masak..

suri solehah said...

cikpah>>belah tepi n tengah sekali habis dibelasah org dlm rumah ni selepas akak kukus hehe


kass>>hahaha..tak mau kawan ngan kass hehe



wahida>>tu lah..kek tu last nya,,kukus jugak


tun>>maid akak tu tak reti bab tu..katanya dia tgk elok je huhu..akak kukus je tun


nurul>>hehe..


rania>>n kena tengok sendiri huhu


solehah>>ye ke..wah,,boleh ngendeng ni

suri solehah said...

kak erna>>hahaha..itulah moral of the story hehe


nieza>>tak nangis lagi..tp rasa csm nak nangis hehe


ayu>>silapnya akak biarkan kek tu bersama maid akak huhu...


juwita>>betul tu sis hehe


kak sal>>betul tu kak sal..agak frust hehe


mai>>memang mai..tambah oven murah cam aku tu,,,then plus my maid yg aku sering jadi orang gaji dia huhu

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

huhuhu....frustnya.


habis jugak kan ?

Kak Rosaliza said...

terlepas pandang lak kek coklat ni suri...akk pun pernah gak suri, kita harap lain, lain lak jadinya, tapi kalo boleh mkn tak apa lagi, cuma tak puas hati je. tepi2 tu boleh makan lagi kan. akk pun nak buat gak resipi DJ ni, tapi tak terbuat pulak

Cik Ina Do do Cheng said...

sabarlah suri, cik ina pun pernah hadapi saat sukar cam tu. geram gak, esok cuba lagi.pengalaman tu.