Assalamualaikum..dan selamat datang

Sunday, November 7, 2010

Terpacak sampai pagi...

Pagi ni sepperti biasa niat nak sambung tidur tak dapat diteruskan sebabnya puteri kecik ni,,kalau time kita tak kerja,,dia macam tau2 je..bangun diawal pagi...So mengambil kesempatan tak tido ni..aku berjln2lah kat umah orang..Tiba2 dengar along memanggil dengan penuh semangatnya.."Mama,mama,,tengok rambut along ni...terpacak sampai pagi"...hehe..along cukup suka tiru rambut terpacak ni..malam tadi siap mandi dan letak gel kat rambut dia,,,dia terlena awal..tu yang rambut duk maintain macam tu..tak tahulah kalau budak kat sekolah buat camtu sah kena marah..tapi ngan anak sendiri ni..macam mana nak buat erk????  Maknya risau bukan apa kalau tengok remaja sekarang ni..macam2 gaya rambut,,yang tak tahan tu siap caler lagi..konon2 macam mat saleh kot..huhu..Kalau kat tempat aku ni..pegi je kat Chenang..boleh tengok anak melayu yang dah tak berupa melayu lagi..ada gaya rambut macam bob marley..aku selalu terpikir macam dia nak mandi tu..bukan nak mengata..tapi realiti sekarang..dan doa ku agar agar anak2 kita membesar dengan akhlak yang baik..Amin ya Allah..


 Along masih ngantuk tapi nak tunjuk kat mak dia rambut dia masih pacak sampai pagi..hehe

Tu dia..gaya tanduk katanya..eii macam2 janganlah buat perangai gini sampai besar..tak suka tengok

Ni pulak anak dara yang suka bangun awal kalau mama dia tak keja..huhu

Tengok Solehah ni nak main macam-macam..

6 comments:

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Dah geng dengan Si Angah pulak Along ni..

Suka sangat pacak-pacakkan rambut dia..

curi2 pakai minyak rambut abahnya..


hehe..

suri solehah said...

hehe..ada geng ya..kalau Along bukan amik yang abahnya..tp babahnya tanya along nak hadiah apa hari jadi?,,nak gel rambut..senang banget hati babahnya..

ana ayesha said...

comelnyer solehah

cek chun said...

rambut bob marley tu tak leh kena ayaq tau. kalo tak, tak jadi la dreadlock tu. camna dia ambik wuduk.den tatau ler

kak ina mail said...

budak besar ni suka sangat pacakkan rambut.comelnya anak ko suri yang perempuan tu.geram tengok.

suri solehah said...

ana:macam maknya kan ahaks..

chun:tu lah tak tahulah melayu kita maju terlebih

kak ina:maknya pun comei gitulah kak ina..hehehe