Assalamualaikum..dan selamat datang

Sunday, November 7, 2010

buat-buat rajin..

Sempena masih lagi bercuti hari ni..lepas bawa anak2 jalan-jalan pagi tadi..aku buat-buat rajin..ngintai sana sini ternampak nasi ayam madu koleksi DJ..wah dah ada idea nak masak hari ni..nasi ayam. n sup..hubby n along kalau sebut saja sup..tak kisahlah apa jenis sup pun memang peberet dia hehe.tapi bab ayamnya hubby mintak suh buat roaster gitu..dah tak sempat nak jengah dapur chef sbb line BBand ni biasalah..

Satu lagi sambil2 masak ayam tu teringat ada salin satu resipi puding...so ingat nak buat pudinglah sekali.tapi dah lupa ambik kat dapur sapa.. puding macam pelangi gitu....dok cari dua tiga orang chef terkemuka tak jumpa..puding nya ala2 kat dalam gambar kat bawah nilah..terima kasihlah kepada chef yang sudi berkongsi resepi tu..n mintak maaf sebab lupa nak tulis kat dapur sapa ditemui resepi itu sebab dah lama salin...


ayam bakar ni sebenarnya tak tahu nak buh apa jadi aku lumur jelah apa yang ada kat dapur tu then akhir sekali lumur ngan sos lada hitam life..tp hubby yang baik hati macam biasalah...sedaplah ma..hehe..


puding yang lebih..anak2 sukalah pulak..sedapnya mama masak..hehe..kembang semangkuk hidung mak dia..

ni lah yang dimaksudkan dengan puding yang lupa diambilkan resipinya dari dapur mana..apa-apahalpun terima kasih ye...

7 comments:

cek chun said...

mak aiii puding..comey lotey laka aihhh. ayam tu sangat mengugat sukmaku yg demam ni. lapaq wei

fuzidss said...

salam kunjung..suka tengok warna puding

kak ina mail said...

sedapnya puding pelangi.akak ni memang peberet pudinglah. kecur air liur tengok puding,

Ati Masrif said...

ini terlebih rajin..hehehe

ainnoraini said...

mmg suri ni rajin orgnye..mcm2 ade...
sungguh menyelerakan..yum..yum..

Cik Pah said...

ayam oh ayam.. sedapnyer.. letak black pepper.. feeling macam kat kenny rogers kan..

suri solehah said...

chun>>u demam ada selera lagi ke nak makan hehe...

fuzids>>ala2 pelangi gitu..tiru chef tu..

kak ina>>malu ngan k.ina dah pakar masak..psstt,,kak leh promo kat sami velu..mana tahu dia nak tempah..ahaks :-)

ati>>boring ati..tak tahu nak buat apa..layan resipi yg pakar duk tunjuk kt dapur masing2lah hehe..

ain>>hehe..ain pun sila2 jemput ye..

cik pah>>ahaks..keni roger gitu..