Assalamualaikum..dan selamat datang

Tuesday, November 2, 2010

nak balik raya....

Insya allah..nak balik raya kat kampung raya Haji ni...Rasanya dah lama sangat tak balik kampung. So sebagai persiapan awal hari ni balik dari kerja aku pergi servis kereta..biasalah sebab dalam waranti kena pergi kat eon gak la walaupun beza kosnya bandingkan dengan bengkel biasa...Rupanya hari ni baru dapat tahu...macam2 penyakit gak lah kat kereta aku tu..maklumlah bukan keta impot hehe..Lepas tukar minyak hitam,mekanik tu cakap brek keta ada masalah..mudah cakap kata dia keta tu macam dalam keadaan brek sepanjang masa..so dia mula baiki benda tu..dah siap dia cakap pulak...ada benda dalam enjin rosak mau nak kena tukar juga..benda tu(apabendatah)sebabkan makan minyak banyak..patutlah aku duk pulau je pun minyak tetap banyak..mau 200 lebih sebulan tu..dulu kat penang n skrg kuah ni,bukan besar sangat nak pusing keta..

EON Kuah

.tak tahu lah yang mana satu yg rosak..


Apa-apa hal pu aku bersyukur sebab mekanik kat EON Langkawi ni bagus2..patut bagi kredit kat mereka..terang satu2 kat kita walau aku tak berapa nak tahu semua itu hehe..

tu dia benda yang rosak tu

4 comments:

Ati Masrif said...

kira hebatlah suri gi service keta, kita ni tau bawa je ..lain2 hubby uruskan

rupanya suri mmg duk langkawi yer..syok yek peacefull jer n leh shopping hari2...hihi

ainnoraini said...

tinggal kat langkawi yer...tahun lepas baru jer gi jenjalan sane dgn family...

rase mcm nak gi lagi...

mamasue said...

mcm tu lah klu kita rajin travel pki keter...nak travel lagi,kene servis lagi...neway,mamasue doakan suri solehah selamat perjlnan pergi balik ye...=)

suri solehah said...

suri >>ati:baru je duk langkawi transfer dr penang bulan 7 ari tu :-) ikut suami yg keja sini

ain:jom ain cuti2 msia ke sini..seronok kalau bercuti..tp bukan utk duk sini :-)

mamasue:amiiin..memang sbb kg kat kelantan .tq mamasue.