Assalamualaikum..dan selamat datang

Saturday, February 4, 2012

alahai....Solehah lagi

Sempena cuti ni..sempatlah saya ngan hubby keluar cari barang2 dapur.
Selalunya ..kalau nak cari barang..memang anak-anak tak boleh bawak.
Bukan apa,,diaorang ni..memang tak terkawal berlari sana-sini huhu
"""""""""""""""""""""""""""""
""""""""""
tapi harini..memandangkan solehah dah berapa hari tak klua rumah,
saya bawakan dia sekali..............
rupanya walau tak ada abang2nya dia tetap berlari ke sana sini....
"""""""""""""""""""""""
'''''''''
dalam kami duk ralit belek-belek kasut
tiba-tiba perasan dia dah tak de...

rupanya kat sini dia..agaknya tertarik dengan kereta yang dipamerkan kat situ..orang dah letak pagar tak bagi masuk..tapi solehah bukannya kisah pun hehe.....
tengok tu...tahu orang jerit nama dia..mula nak lari lagi tu...kalah abang2nya yang berdua tu..
Teringat mak selalu cakap,.,,,,,mak masa ada anak kecik dulu..tak pernah pun pegi ke mana-mana. Duk je kat umah...hehe,,

14 comments:

Zaitun said...

Minta mama dia belikan satu....

Budak2 sekarang tak macam zaman kak Zai dulu,takut dengan makbapak, kalau kata duduk duduklah walaupun dah berjam2 lamanya.

suri solehah said...

hehe..betullahkak..munkin masa dia duk tengok tu,,dia pk bilalah mamanya nk belikan satu tuk dia..
-samalah kak,mak selalu ckp..ank2 dia dulu tak mcm ank kami sekarang,,aktif melampau

jemarisuri said...

js mmg tak pernah tinggal ank2...kalau p mana2 mesti bawa tp js mmg tak lepas dia org..kalau jln2 mesti dlm kawalan js la..depa tak bebas pun risau gak terhilang kan..

tapi anak2 mmg suka lari2 dlm mall..terutama kalau time shopping baju dia org siap main nyorok2 pulak dlm kain2 tu...huhu..

suri solehah said...

js>>haha,,samalah,,tambah time nk ukur baju diaorg..siap nyorok2 lg huhu

MulutPayau said...

solehah mmng berkenan kat kereta tu kot...
Anak2 akak masa kecil dulu pun macam tu..selalu jer main 'nusuk' di mall...lepas tu lari ke sana sini....kita yang letih...

Deru Ombak said...

Salam ..
Kanak2 sekarang, perasaan ingin tahu itu sgt tinggi...
Terima kasih sudi singgah di blog saya Dan komen.

Selamat menyambut MAULIDUR RASUL esok.

azieazah said...

Budak budak sekarang memang tak tau takut. Kita lak yang takut dia hilang.

JR said...

Bila besar mungkin dia dpt beli kereta yg lebih sporty dan lebih luxury dari kereta itu, bolehlah mak solehah tumpang ke mana2...

Acik Erna said...

suri.acik pun sma macam mak suri..masa nak kecik tak keman2 tak rajin nak kejar anak..he he

mama aini said...

solehah teruja tgk keta idaman dia..he2x..kalau bawa anak kecil ke supermarket memang jadi camni.. he2x.. :)

Mak Su said...

betul gaks tu, lebih elok stay kat umah masa anak keck, keselamatan lebih terjamin. saya bila anak dah 4 baru nak sedar bab tu

p/s: pusat sumber mana ? sekolah ker?

LIPISLADY said...

Sallam Suri solehah,

Betul, anak2 sekarang ni berani,
musim kita kecik2 dulu takut kalau
berjauhan dengan mak ayah, gi mana2
mesti pegang tangan mak ayah

Mama Adam said...

hahah... budak2. tapi, anak saya masih la dok pegang tangan. kita yang rimas. tgh train supaya dia jalan sendiri ni. dh 4 tahun, masih nk berpimpin. dia kata, takut org jahat ambik

EmbunRosaliza said...

bdk2 mmg macam tu, suka sangat lari2 kat shopping complex, tapi bila dah darjah 1 baru ok, tapi dok sibuk mencari barang2 sendiri pulak,suka agaknya ngan keta comel tu