Assalamualaikum..dan selamat datang

Friday, December 31, 2010

daging

Tengah hari tadi dekat puluk 1.30 petang tak tahu lg nak masak apa???..

Tengok dalam peti ais ada macam-macam bahan basah..termasuklah daging yang dah dekat seminggu dalam fridge..tapi idea je yang takda...

Jadi amik masa ronda2 dapur chef popular..pikir nak habiskan daging tu lah..so aku singgahlah kat dapur Secubit Garam...belek-belek resipi daging yang banyak kat sana..amk la satu resipi daging..

terima kasih Kak Nor..   

ikut Kak Nor resipi ni daging masak kari kering..Kak Nor letak daun kari..tapi tak da kat umah..jadi kita tak letak lah..nampak lain sikit dari kak Nor...tapi takpelah...

Tak nampak meriah macam kak Nor buat,,,tapi rasa macam kak nor kata sedap...

7 comments:

K.Nor said...

salam suri, kalau letak daun kari lagi umph baru kari :)

mekasih ya sudi try resipi ni

~ yus ~ said...

Wah! Tengok pun dah nampak umphh ni...:)

cek chun said...

Menarik la weh. I ske la daging kuah pekat mcm ni

sal said...

selamat menyambut tahun baru
sedapnya..

sal said...

wah..menarik sekali..

suri solehah said...

salam

kak nor>>emm tu lah daun tade..terima kasih kembali...

yus>>try lah buat yus..masakan simple je..

cek chun>>sedap mai cuba la..hehe

sal>>selamat tahun baru..emm harum n sedap..pasni sal cuba la

Cik Ina minat Do do Cheng said...

Suri, kecur air liur, akak tengok daging tu pagi-pagi ni. makan ngan nasi panas sedap ni.

Selamat tahun baru 2011 suri.