Assalamualaikum..dan selamat datang

Sunday, October 31, 2010

Roadblock>seablock....

Cerita rodblok @seablock ni semalam...semasa aku ikut kawan2 islandhoping...dalam perjalanan balik kitaorang,masa tu laut tengah beralun kerana sebelum tu hujan n angin kuat telah melanda langkawi setelah seminggu tak hujan..tiba2 kawan2 yang berada diburitan bot melompat masuk dan terus memakai life jacket..ait apa hal.  kami yang kat dalam terkejut dengan tindakan mereka.."marin"ujar kawan ku...oh ya ka..semua mula menyambar jeket yang terdapat kat tepi kerusi masing...berlakunlah..macam kalau nampak JPJ sambar pakai seatbelt..huhu..yg bestnya kawan kat sebelah gabra terpakai jeket kanak2 punya hahaha..korang ni nak belakun yang marin tu dah awal lagi duk teropong we all.hehe...bila bot kami berenti geng marin tu siap selongkar semua tempat..tak tahulah mungkin diaorang ingat ada barang seludup kot..pastu siap soal kami lagi..maklumlaha Langkawi ni ramai orang burma...munkin ada wajah kami ni nak semacam orang burma..selepas dekat 20 minit di soal siasat mereka pun membenarkan kami meneruskan perjalanan@pelautan...Dalam kita dok doa nak bagi cepat sampai tu lah diaorang ni sibuk menjalankan tanggungjawab huhu

marin tengah soal pendatang huhu

first drop...pulau beras basah

tiba di jeti beras basah

Solehah pun nak mandi

dalam bot

masa balik setelah di datangi mari..semua pakat pakai jeket

3 comments:

ainnoraini said...

salam dipagi isnin..tak sejuk ker berendam kat dlm air tu...

kalau sayekan..mesti pening naik bot tu...sebab dia beralunkan bile duk kat dlm tu..

Ati Masrif said...

wahhh..bila pergini suri?
ati dah lama xgi langkawi..tempat sejarah tu hihi..gi masa honeymoon teringin nak bw anak2 pula

suri solehah said...

ain:hehe,,jumpa air mcm itik..bot yang ni agak besar skitla kurang pening skit..kalau yg kecik duk pergi kerja tu bukan stakat pening..tp ngeri kalau beralun

ati:pergi hari sabtu..ati mai la..leh kita jumpa kat luar lak ye...asyik dlm maya je..