Assalamualaikum..dan selamat datang

Wednesday, October 26, 2011

macam2..

Terima kasih pada sahabat2 yang doakan Solehah semalam..
maknya pulak yang terharu..,,
harap dia akan jadi anak yang solehah
begitu jugak abang2nya..
amin...

Tajuk kat atas tu macam2...
macam2 tu sebenarnya cerita pasal selera saya
kalau jalan2 kat tempat sahabat2 maya
yang menayang menu..mulalah terliur
kalau dah teringin sangat tu
mesti kerahkan hubby pergi cari jugak...
macam semalam,
jenguk dapur K.Rose(mykuali) 
ternampak brokoli bawang putih..
apa lg terasa kat mulut je...
hari ni masak,makan tengah hari tadi
itu je yang lalu nak makannya
walaupun masak macam2..
teruk betulkan..perangai gitu...

makan tengah hari tadi gara2 terliur jenguk dapur kak rose

sahabat2 ada tak macam2 gitu?...
lauk lain dah tak mahu dah..bila nak sesuatu benda tu sangat2?
alahai....

mood-menunggu hari dengan penuh debar...biasanya
anak yang lain masuk 37 minggu je...

21 comments:

Citarasa Rinduan said...

assalamualaikum..

lama tak singgah sini, bila ayu update blog baru perasan kak update blog.. hehehe
rezeki ayu dapat tahu ttg kak...

oh. kak pun sedang berisi ya, ayu doakan semuanya dipermudahkan ya..
adik ayu dah masuk 38 minggu, tapi tiba2 bb tak aktif,,
skrang kena tahan wad, esok ayu akan ke hospital..

Acik Erna said...

Assalam suri..tak pe janji boleh makan..
acik dulu lagi teruk..tak boleh makan lansung selama 5 bulan..kjeluar masuk wad je..bila dah boleh makan..nasi goreng je..lain2 langsung tak mau..

Kak Rose said...

Suri, nasib baik dapat jugak makan... kalau x nnti anak pulak yg menjejeh air liur... eh betul ke cam tu?

apa pun take care ya... semuga semuanya dipermudahkan...

Amie said...

Assalamualaikum Suri,
tengah tunggu hari ye... Kak Amie doakan semuanya akan berjalan dengan lancar, seronoknya dengar nak dapat orang baru... kakak tumpang gembira! Mudah-mudahan proses kelahiran nanti dipermudahkan oleh-Nya!

sal said...

suri,
memanglah begitu... akak jugak dulu2 pun sama ...selagi tak dapat terkenang2...hik2

harap2 suri pun akan segera2 dapat apa yg dihajati..taklah teringat2..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Aida,

Semoga selamat semuanya.



p/s : Brokoli memang peberet kita !

qemaishak said...

Assalamualaikum kak da..
orang pregnant mmg rasa nak makan macam2, makannya sikit je pun..

Moga dipermudahkan semuanya.

Norhafiza said...

ye sama kakSuri..no pun kadang2 klo dh terlio sangat hari2 makan takpe hehe...

semoga kakSuri sentiasa sihat ye..

Ati Masrif said...

memang gitulah aida
kalau nak yg itu..
yg itu juga yg dikerjakan sampai habis :)

sat je dah nak bersalin..seronoknya :)

insan biasa...yang sering lebih masa said...

ayu>>terima kasih sudi datang lagi ayu..akak pun muncul on of je hehe..harap adik ayu takde apa masalah..akak yang sulung penah jadi masuk 36 baby tiba2 tak aktif pergi hospital diorg kata baby lemas..terus masuk OT,alhamdulillah..tp baby dah biru dah masa kluar


k.erna>>allhuakbar..tu lah kan yang dinamakan kesulitan atas kesulitan..suri boleh makan alhamdulillah tp keluar balik je..jarang makan tak muntah..dah tu pulak..yang ni nk makan mehun goreng n nasi lemak je hehe

surisolehah said...

k.rose>>alhamdulillah..nasi lemak ijau je tak buat lg hehe..tp tadi bagi buat nasi lemak biasa..


k.amie>>amin..menghitung hari dalam debar ni hehe

surisolehah said...

k.sal>>hehe..rezeki kitakan kak..tp ada gak kawan2 yang tak jadi camtu..semua boleh makan ..alhamdulillah suripun cuba buat kalau yg betul2 teringin tu..


reen>>amin..sedapkan brokoli tu


qema>>kadang mcm mengada2kan qema hehe..amin


No>>hehe sorang lagi yg yang cam akak..no dah tak larat sangat dah ni


ati>>memangkan..kita dah dapat tu makan sampai puas..pastu sedia utk keluar semua huhu..

ati doakan kita dipermudahkan ye

EmbunRosaliza said...

Assalam suri, sama masa akk ari tu la, tgk je blog kwn2 msk yg sedap2 mula lah, laju je kedapur tgk apa yg boleh di masak, dan memang mkn pun puas hati, kalo tak ada suruh juga abe cari bahan nak msk tu heheh.

Akk doakan moga suri mudah dan selamat bersalin ya,

Kakzakie said...

Jangan-jangan sekarang ni dah menjenguk dunia dah yg di dalam tu suri. Kakak dulu semuanya cepat 2 10-12 hari. Tak sabar nak tengok dunia, tak tahu dunia dah haru-biru.

Moga anak-anak Islam semuanya terdidik dgn sempurna Suri...

Zaitun said...

Alhamdulillah masih ada yang boleh dimakan.

Mudah2an selamat semuanya.

Pia said...

"Insyaallah...smga segalanya di permudahkan..AMin!"

ikatankasihku said...

moga di kurnia kan kekuatan yang hebat kelak..amin

kakchik@ella said...

Ada. Ada. KC camtu. Haritu ada kawan bwk Ikan masin goreng + bwg + cili padi , pastu perah limau ke ofis. Yg tu je la KC bedal. Lauk lain den tak dulik dah. Hihi.

Acik Erna said...

assalam suri.lamanya cuti..semoga suri sihat sentiasa.

Acik Erna said...

assalam suri..suri sihat ke..lama tak nampak suri.

kpah k-poh said...

apa perkembangan sekarang ni dear...