Assalamualaikum..dan selamat datang

Sunday, July 17, 2011

cuti...

assalamualaikum semua...
hari ni saya bercuti..
dapatlah bersantai2 sikit..
 ambil kesempatan sapu sawang kat sini...
sambil2 jenguk kawan2
copi2 resipi
walau tak tahu bila nak mencubanya....

time cuti ,,rasa nak pg jalan2 je
tapi sejak pindah ke langkawi ni
rasa macam kosong sangat
tak tahu nak ke mana..,,,
langkah dah jadi sempit..
asyik2 bercuti ke langkawi je...
boring kan..
penah tak sahabat2 rasa macam ni..
rasa sendiri,,rasa terasing,,rasa nak pergi jauh
tapi tak tahu ke mana arah .........

jiwa kosong ni,,sah malas baca quran tu...huhu.

32 comments:

Piasara said...

"suri,akak dulu2 penah la rasa mcm tu..ms ank2 masih kecik,abah depa pulak sibuk keja rasa mcm nak balik dok kg jer....rasa sunyi jer..tp skrg ni dah tk penah rasa mcm tu mungkin sbb ank2 dah ramai,jg lg ank org,ptg ngajar tusyen kt ank kwn....sibuk dgn xtvt yg sgt padat,mlm pulak sibuk tgk ank2 belajar..seminggu 2 kali pi kelas tajwid...pendekata kalau taknak rasa mcm tu suri...kita kena sibukkan diri..cari jer xtvt utk dilakukan....adoii sibuknya akak kan.., hehehe.."

sarah-najwan said...

salam suri..

eloklah bercuti sambil sapu sawang kat sini..hik hik..

copy bebyk resepi tu..nati nok poso kan..buh byk2 hasil masakan..bole jadi inspirasi ke akak ni...hehe

akak xkemana2 gak..buat senaman jari yg byk tu..

YATZAKIE said...

xpela kak..atleast ade gak aktiviti bersihkan sawang tu..hehe

tun_telani said...

kak suri.. tun x penah smp langkawi.. huhu... kalau jiwa kosong perlu kan pengisian =)
tun kalau tiba2 mengong, maknanya dh lama x gi join halaqah atau dgr ceramah..hii

Amie said...

Suri,
kita pun pernah rasa situasi sebegitu... fikir dgn tenang,
pelan2 rancang sesuatu yang dapat mengisi kekosongan itu, sebenarnya perasaan itu timbul kerana bosan atau ada sesatu yg kita inginkan tapi tak tercapai...

Citarasa Rinduan said...

kak Suri..
lama ayu tak singgah sini...

tak diakui, kadangakala ayu pun ada rasa.. tapi tulah..bila ada blog. naik sikit semangat ayu..

hehehe..

apa2 pun ayu doakan kak sucess selalu, selamat berhujung minggu

Acik Erna said...

suri..jangan ikutkan rasa ye..mesti ada puncanya tu..suri cari punca dan leraikan..
semoga suri kembali ceria..

sal said...

hai suri..apa khabar..
moga semuanya ok je...

resepi ? saya pun camtu..
mengumpul resepi..
tapi tak tau bilalah nak buat..
suka buat klu ada org nak makan..
klu takat makan ngan anak2 selalu tak habis..

Nieza said...

Assalam kak, apa khabar?bestla jln langkawi tu..nieza suka pulau tu aman jer rasa..hehe

Che Mid said...

Salam Suri, Ooh, dah duduk Langkawi, Che Mid di Sg Petani.. kalau boring tu meh singgah SP.. tapi kalau rasa kosong tu kadang-kadang bukan sebab takde keja tapi ada yang tak kena pada jiwa.. cuba fikir.. apa agaknya ya..

suri solehah said...

kak pia>>munkin betul ckp kak pia,suri sekarang ni kalau kerja,pg kerja balik esok klua balik pg kerja huhu,,seronokkan mcm kak pia..terisi je hidup..terima kasih atas perkongsian akak..



kak zia>>hehe,aktiviti menkopi mmg selalu,membuat yg masalah tu huhu...tapi bulan posa mmg kena msk sendiri lah banyaknya kat kedai comei di pandang tapi tak berapa utk dirasa huhu


yatzakie>.hehe..tu je lah aktiviti yg boleh dilakukan time tak sibuk,,masalah sawang kat umah tak terbersihpun huhu

suri solehah said...

tun>>mai lah umah akak ni..betul tu tun,,memang gitulah kot fitrah kita ni..masalahnya(alasan)akak skrg ni asyik tak larat je nak ikut pengajian huhu



amie>>betul gak kata amie,,teringat nak balik kg,,tapi tak berkesempatan..munkin jugak...



ayu>>memangkan ayu,,kadang dgn pendapat kawan2 maya kita terubat hati n leh buat kita senyum kembali...terima kasih untuk itu kan


kak erna>.huhu..sedih ni..munkin situasi sekarang ni kot..rindu keluarga lah,,mcm2 lah...tqvm kak,,,,

suri solehah said...

kak sal>.insya allah..akan ok hehe...tu lah..hubby asyik duk gelak..tiap hari kerja print resipi,,buatnya...tunggu dulu


nieza>>huhu..best kalau sehari dua kat sini sis..tapi kalau dah kena dduk sini tu yang tak tahan tu...


cik mid>>mertua suri org bukit besar,,sesekali balik singgah jugak kat SP tu ,,,nanti raya ni nak beraya umah cik mid lah hehe

ainnoraini said...

kite ni asyik kumpul resepi jer...buatnye entah bile...

suri sihat...
kite dah 3kali ke langkawi tau..next year rasenye nk gi lagi....boleh la jumpe suri kat sanekannn..hihihi..

miloais said...

kumpul resepi awal2 nokkkk.... nanti bulan puasa senang skit nak masak2 kan???

Zaitun said...

Rasa boring kan,kak Zai pun tak tahu macamana kalau jadi pindah ke Terengganu nanti.

nurkass said...

alahai..
meh sini kak suri..
kita gi jalan2..kass pun boring nih..hehe

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Macam mana lah tahap kebosanan tu kan ? Kita ni langsung tak pernah ke sana macam excited pulak... hihihi..




*kita terlupa nak balas msg kat FB lah.. ;o)

mekchu said...

bersihlah rumah kalo mcm ni.. tak de sawang dah.. hehehe...

ohh tnggal di langkawi ke? btw, salam kenal

~ yus ~ said...

pernah juga rasa macam tu kalau tima hubby OS, tak tahu nak buat apa..boring.

Tapi biasanya kalau hari2 biasa sibuk, tak rasa apa. Rasa sekejap je dah malam, macam cepat sgt masa berlalu...

Pos Terkini ~yus~ .::Ahmad Nisfu??::.

Azhariah Zuber said...

kami baru pi langkawi dua kali..best lah langkawi

Kakzakie said...

Kalau kakak ke Langkawi suri jadilah tour gudie boleh tak, sampai dah jemu. Kalau kakak dapat ke sana mesti best....

~izan~ said...

salam,

seronoknya dudk langkawi...kami baru sekali sampai ke sana..tp kalau dah dok sana tak tahu la plak perasaan cmner hehe..tp rasa mcm seronok je huhu..

tq singgah blog izan..

Ati Masrif said...

bila bercuti ni
byk benor planning tp
sikit je dpt buatkan suri :)

Cik Pah said...

hi kakak ..

how r u ? take care yer

qemaishak said...

kak pernah gak rasa gitu tapi sejak ada anak ni rasa tak cukup masa pula hihi

Norhafiza said...

sama la keadaan ms No duk labuan dlu kak..balik2 tempat yg sama..sabooo je la..ni dh kua tanah LAPANG...rasa LAPANG je hehe..

psst : harap sudi terima adiah yg tak seberapa ni dr No ya..sila jengah..

Asmara said...

salam kak suri, terima kasih melawat blog saya. :) wah duk langkawi! jalan2 best tp kalau duduk, betul la kan mesti boring pusing pulau seharian dah abis semua. hehe..

Lovely Kitchen said...

pi mai pi mai tang tu...kalau dah dok kat langkawi mmg dah jelajah semua tmpt x tau nak p mana dah la kan...xpe amik flight mai jln2 japan pulak...;-)

Hanis Azla said...

saya pulak jenis home type.. tak kisah klu ddk rumah aje.. rasa lagi selesa ddk rumah dari jalan2.. lain org lain rasanya kan..

wahida said...

ye la saya faham perasaan akak, mcm akak yg mmg duk kat Langkawi mmg rasa bosan, lain mcm kami yg jarang2 ke langkawi, excited terlebih...huhu...


meh jln umah saya...saya hidang sup tulang, mahu?

cemomoi said...

ngemas rumoh nak nyambut posa ke nyambut raya nih?